Bookazines

DRONES: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!

Τώρα δικό σας ευκολότερα και φθηνότερα από ποτέ!

Mια ειδική έκδοσή μας που εισάγει ένα νέο φορμά, αυτό του bookazine, στα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα είναι τώρα διαθέσιμη είτε σε μορφή e-book είτε στην έντυπη μορφή της! Αντικείμενό της ένα από τα πιο ευπώλητα gadgets των καιρών μας!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: τι είναι ένα bookazine; Eίναι ένα προϊόν – υβρίδιο, το οποίο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δύο γεννητόρων του: του βιβλίου (book) και του περιοδικού (magazine). Tα bookazines έχουν layout περιοδικού (άρα: πλούσια εικόνα που δεν επιτρέπει στο κείμενο να είναι ο μοναδικός κυρίαρχος της έκδοσης) και περιεχόμενο βιβλίου (άρα: ύλη η οποία δεν πρόκειται να καταστεί ανεπίκαιρη με το πέρασμα μιας εβδομάδας ή είκοσι ημερών).

Τα bookazines, χάρη στο παραπάνω πλεονέκτημα που διαθέτουν, είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλή στο εξωτερικό – στην Ελλάδα κάνουν το ντεμπούτο τους με το Drones, ωστόσο η εταιρία μας ήδη ετοιμάζει μια δεύτερη έκδοση στο ίδιο φορμά (μείνετε συντονισμένοι!).

Τι θα βρείτε στις σελίδες του Drones

Nα ξεκαθαρίσουμε καταρχάς τι δεν θα βρείτε: τα τρέχοντα μοντέλα της ελληνικής ή/και διεθνούς αγοράς, τα χαρακτηριστικά και τις τιμές τους. Το γιατί είναι θεωρούμε προφανές: αφενός όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε πανεύκολα με ένα Google Search, αφετέρου …αύριο κιόλας ενδέχεται να αλλάξουν!

Εμείς φροντίσαμε να γεμίσουμε τις σελίδες του (διαστάσεις 16.3cmx24cm) με ύλη που καταρχάς θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε και να κατανοήσετε σε βάθος τα εξής:

 • Τι είναι τα drones και πώς κατηγοριοποιούνται
 • Ποιο είναι το εύρος των εφαρμογών τους
 • Πώς μπορούν να πετάξουν με ασφάλεια
 • Πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για φωτογραφία & video
 • Πώς εντάσσονται στο χώρο των μηχανοκίνητων αθλημάτων

Ο συνεργάτης μας Γιώργος Μασχαλίδης που ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της έκδοσης έκανε μια πραγματικά επίπονη και ιδιαίτερα σχολαστική προσπάθεια (το αποτέλεσμα της οποίας είναι φυσικά στη δική σας κρίση) προκειμένου να συγκεντρώσει καταρχάς την ομάδα των συντελεστών που υπογράφουν τα κείμενα. Το κριτήριο ήταν διπλό: α) βαθιά γνώση του αντικειμένου και σοβαρή ενασχόληση με αυτό β) ικανότητα στη γραφή προκειμένου αυτή η γνώση και η εμπειρία να μπορεί να μεταφερθεί με τρόπο σαφή και αναλυτικό στο χαρτί.

Εν συνεχεία η ύλη οργανώθηκε, αναλυτικά, στους παρακάτω τομείς:

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Οι τομείς εφαρμογών των drone ειναι πραγματικά πολλοί, καθώς εκτείνονται από τη Ψυχαγωγία και το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό ως την Αεροχαρτογράφηση και από τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση χώρων ή περιοχών μέχρι τις Καλλιέργειες ή τους Ψεκασμούς. Τους καταγράφουμε σε όλο το εύρος τους!

01

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη drone τα οποία διαφέρουν αρκετά στην εμφάνιση, τις δυνατότητες, τον όγκο και τη χρησιμότητά τους. Για να κατανοήσετε καλύτερα την ποικιλία των ειδών, τα χωρίζουμε σε βασικές κατηγορίες, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε ποια είναι αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας!

02

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ανεξάρτητα από το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι ένα drone και ασχέτως από το πόσο έμπειρος ή άπειρος είναι ο χειριστής του, οι κίνδυνοι που κρύβονται κατά τη χρήση του παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιοι! Σας εξηγούμε, βήμα – βήμα, τι πρέπει να προσέξετε πριν την πτήση και κατά τη διάρκειά της, καθώς και πώς να διασφαλίσετε την απρόσκοπτη προσγείωση του δικού σας μοντέλου!

03

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & VIDEO

Πολλοί από εμάς νομίζουμε ότι η αγορά ενός drone αρκεί για να μας εξασφαλίσει εκπληκτικές φωτογραφίες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. H αλήθεια βέβαια είναι πολύ διαφορετική, καθώς για να έχουμε όμορφα και εντυπωσιακά αποτελέσματα, απαιτείται ένας συνδυασμός γνώσεων και τεχνολογίας. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά!

04

RACING

Το FPV (First Person View) ή αλλιώς Οπτική Πρώτου Προσώπου, είναι η δυνατότητα να “πιλοτάρουμε” ένα τηλεκατευθυνόμενο αερομοντέλο μέσα από μια κάμερα, αποκτώντας την αίσθηση πως βρισκόμαστε μέσα σε αυτό! Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες μικροσκοπικές κάμερες, μπορούμε να λαμβάνουμε την εικόνα ασύρματα σε μια οπτική συσκευή, όπως ένα μόνιτορ ή σε ειδικά γυαλιά (goggles) – και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο. Με το άρθρο αυτό, σας βοηθάμε να μπείτε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε μια άλλη διάσταση, αξιοποιώντας το μοντέλο σας!

06

ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΟΡΩΝ

Accelometer, Downdraft, Payload, Pitch, Quadcopter, FPV, Yaw, UAV: τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι νέοι όροι που μπαίνουν στην καθημερινότητά μας μαζί με την αγορά του νέου μας drone; Tους εξηγούμε με συντομία και σαφήνεια!

07

ΑΚΟΜΑ

 – Αποστολή στη Σκύρο: Φωτογραφίζουμε τα ίδια θέματα με μηχανή και drone – ποιο μέσο δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα;

 – Τι είδους εξοπλισμό χρειαζόμαστε επιπρόσθετα για να πλαισιώσουμε την αγορά του drone μας;

 – Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς στον πρώτο Πανελλήνιο Σύλλογο Χειριστών Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΠΕΧΜΕΑ);

 – Ποια είναι η ισχύουσα Νομοθεσία αναφορικά με τα drones; Όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις!


 • Σελίδες: 100
 • Διάστασεις: 17×24cm
 • Έτος κυκλοφορίας: 2018
 • Τιμή πώλησης e-bookazine στην Ελλάδα: 4€ (για όλο τον υπόλοιπο κόσμο: 5.99$)
 • Τιμή πώλησης έντυπης έκδοσης: 5€ 

Πώς να αποκτήσετε το e-bookazine!

Aκολουθήστε τα παρακάτω τρία απλά βήματα:

 1. Κάντε κλικ εδώ και αγοράστε το μέσα από την επιλογή “Αdd to cart”. Εάν αυτή είναι η πρώτη συναλλαγή σας μέσω Magzter, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να εγγραφείτε (δωρεάν!) σε αυτή, μέσω του email σας ή μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook ή στο Twitter.
 2. Μπείτε στη σελίδα των αγορών, πατώντας το σχετικό εικονίδιο που θα βρείτε πάνω δεξιά στη σελίδα:  
 3. Κάντε την πληρωμή μέσω χρεωστικής ή/και πιστωτικής κάρτας και …καλή ανάγνωση!

Εφόσον θέλετε να το διαβάσετε (και) σε συσκευές Android, iPad και iPhone, κατεβάστε τη δωρέαν εφαρμογή του Magzter, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο!


Πώς να αποκτήσετε την έντυπη έκδοση!