Εκθέσεις φωτογραφίας

“DROPS OF BREATH”: EΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ BOOZE COOPERATIVA

Εκθέτουν εικόνες οι: Αναστάσης Αγάθος, Παναγής Χρυσοβέργης, Luc Lakeman, Carolin Negrin.

Τέσσερις φωτογράφοι απαθανάτισαν κινήσεις και συναισθήματα της υποβρύχιας χορευτικής παράστασης Drops of Breath. Μια επιλογή από τις φωτογραφίες τους συνθέτει την ομότιτλη έκθεση, που φιλοξενείται στο Booze Cooperativa με την επιμέλεια του Στέφανου Σουβαντζόγλου.

Η έκθεση προβάλει οκτώ φωτογραφίες σε εκτυπώσεις μεγάλης κλίμακας σε πολυανθρακική επιφάνεια και επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό όραμα μέσα από ένα έργο που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους. Συμμετέχοντες φωτογράφοι: Αναστάσης Αγάθος, Παναγής Χρυσοβέργης, Luc Lakeman, Carolin Negrin.

“Drops of Breath” είναι ο τίτλος της πρώτης παγκοσμίως υποβρύχιας χορευτικής παράστασης, την οποία εμπνεύστηκαν η Γαλλίδα χορογράφος Sophie Bulbulyan (DK-BEL) και η Ελληνίδα χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasi Stellar) σε συνεργασία με την Κύπρια χορογράφο Λία Χαράκη (Pelma).

Την μοναδική αυτή παράσταση βίωσε το υποβρύχιο ακροατήριο που βρέθηκε σε βάθος 5 μέτρων, με μάσκα στην επιφάνεια της θάλασσας και από οθόνη το ακροατήριο στην παραλία, τον Σεπτέμβριο του 2015, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Ακρωτήριο του Σουνίου, στην Αττική. Σε ένα υποθαλάσσιο θέατρο που σχεδιάστηκε από τον σκηνογράφο Γιώργο Γεωργίου, 15 καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων τρεις χορευτές με αναπηρίες και τρία παιδιά) από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποίησαν αυτή την υποβρύχια χορογραφία με την πρωτότυπη μουσική του Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

  • Χώρος: Booze :BaseGallery, Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα (Μετρό Μοναστηράκι)
  • Διάρκεια: ως 27/08/2017
  • Ωράριο εκθεσιακού χώρου: καθημερινά 12.00 – 22.00