Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

DURGA GARCIA: “TIME TELLS”

Η δημιουργός έχει 25 χρόνια εμπειρίας ως πιστοποιημένη εκτιμήρια τέχνης.

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την έκθεση της Durga Garcia στο νέο της χώρο στη Φωκίωνος Νέγρη 55, από τις 27 Ιανουαρίου και μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2017.  Πρόκειται για μία διεθνώς αναγνωρισμένη φωτογράφο, που ειδικεύεται στα πορτραίτα.

Η δουλειά της σε αναθέσεις πορτραίτων και φωτογραφίες fine art σε φυσικούς χρωματικούς τόνους έχει λάβει τη δεθνή αποδοχή.

Δουλειά της εκτίθεται μόνιμα στα παρακάτω μουσεία: South Nevada Museum of Art, Center of Fine Art Photography, International Museum of Digital Art, και LatinAmerican Museum of Contemporary Photography. Επίσης δουλεία της έχει εκτεθεί σε ατομικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και τη Φλώριδα. Αυτή τη στιγμή μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Φλώριδα, σε μία φάρμα στη Νότια Καρολίνα, και την Ολλανδία. Η Durga είναι μέλος κριτικών επιτροπών και επιμελήτρια σε εκθέσεις τέχνης και έχει 25 χρόνια εμπειρίας σαν πιστοποιημένη εκτιμήρια τέχνης. Είναι επίσης συγγραφέας και δίνει διαλέξεις πάνω σε θέματα φωτογραφίας. Έχει επίσης βραβευθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Τα σχόλιά της για τη δουλειά της «Time Tells», πάνω στην οποία υπάρχει και βιβλίο, είναι τα ακόλουθα: “Η σειρά Time Tells είνα μία σειρά από σχηματικές φωτογραφίες τραβηγμένες σε στούντο, όπου έχω εστιάσει στο θέμα της ανθώπινης ανθεκτικότητας. Κάθε φιγούρα παρουσιάζεται σε μία απελπισμένη, σωματικά δεσμευμένη, θέση. Το φρέσκο φύλλωμα αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία, την ελπίδα, και εντέλει την προσωπική ελευθερία. Σκοπός μου είναι να δημιουργήσω εικόνες με απροσδόκητες λεπτομέρειες, οι οποίες προσκαλούν το θεατή να ανακαλύψει τις λεπτές αποχρώσεις οι οποίες ελπίζω να προκαλέσουν μία ενδοσκόπηση.”

  • Χώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55 – Αθήνα, Τηλ.: 211 4052 138
  • Ωράριο: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15:30 – 21:00, Σάββατο: 11:30 – 14:00, Κυριακή, Δευτέρα: Κλειστά
  • Είσοδος ελεύθερη