Photo Specials

SIGMA: 4Κ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΥΨΟΣ 30.000+ ΜΕΤΡΩΝ!

Σπουδαίο επίτευγμα (αλλά και έξυπνη κίνηση marketing!) από την εταιρία.

Η αγγλική Sigma σε συνεργασία με την εταιρία Sent Into Space κατάφερε να στείλει δύο φωτογραφικές μηχανές Sigma fp, στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης.

Οι φακοί που χρησιμοποιήθηκαν και για τις δύο κάμερες ήταν 14mm F1.8. Με αυτόν τον τρόπο τα δύο κιτ συνδύασαν τη μικρότερη και ελαφρύτερη mirrorless full frame κάμερα στον κόσμο, με τον φωτεινότερο prime φακό 14 mm της εταιρίας.

Οι κάμερες προσαρτήθηκαν σε μετεωρολογικά μπαλόνια και αφού καλύφθηκαν προσεκτικά από μονωτικά υλικά για να προστατευθεί ο εξοπλισμός από τις χαμηλές θερμοκρασίες, στάλθηκαν σε υψόμετρο περίπου 100.000 πόδια (30,5 χλμ.) Από αυτό το ύψος, η μία κάμερα κατέγραψε φωτογραφίες 4Κ και η δεύτερη video 4Κ RAW για πρώτη φορά, προτού τα δύο μπαλόνια σπάσουν λόγω της χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης και προσγειωθούν σε διαφορετικές τοποθεσίες με ασφάλεια.

Η SIGMA UK δημοσίευσε σχετικό video με όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε – μπορείτε να το απολαύσετε παρακάτω:

  • Φωτό στην κορυφή: Artur D. – Unsplash
 






Aρθρογράφος

Νίκος Κατσουλώτος

Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph (Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με θέμα την πολιτική αφίσα (Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ). Είναι Πτυχιούχος Γραφιστικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνεργάτης της Νexus Publications AE από το 2009, ως graphic designer και αρθρογράφος. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Photoshop ...απλά!" και "Cinemagraph" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. Από το 2019 είναι contributing writer στην "ΗuffPost Greece" και συνεργάτης της "Εφημερίδας των Συντακτών". Από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2022 εργάστηκε ως Εκπαιδευτής στο Τμήμα «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» του Δημοσίου ΙΕΚ Αμπελοκήπων. Από τον Οκτώβριο του 2022, διδάσκει στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.