Διαγωνισμοί Διεθνείς Διαγωνισμοί

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ!

…ο τίτλος τα λέει όλα!

Στις 16 Ιουνίου 2015 ανακοινώθηκαν οι νικητές του 6ου Διεθνούς Earth and Sky Photo Contest που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Τhe World at Night (TWAN).

Στον διαγωνισμό στάλθηκαν πάνω από 1000 συμμετοχές, από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από 54 χώρες. 839 από αυτές προκρίθηκαν για να τεθούν υπό την κρίση της επιτροπής του.

Ο David Malin ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, και γνωστός πρωτοπόρος στον τομέα της επιστημονικής αστροφωτογράφησης, εξηγεί για τη διοργάνωση:

Αυτός ο διαγωνισμός ενθαρρύνει τους φωτογράφους με φαντασία για να ωθήσουν τις κάμερες τους στα τεχνικά όριά τους, και να παράγουν εντυπωσιακές εικόνες που να φαντάζουν, ταυτόχρονα, απόλυτα φυσικές και αισθητικά ικανοποιητικές. Εκατοντάδες φωτογράφοι, από όλο τον κόσμο, ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, και η ομάδα των εννέα κριτών έψαξε τις καλύτερες λήψεις από ένα σύνολο 800 εικόνων.

Ο ιδρυτής του TWAN και Πρόεδρος στο διαγωνισμό, Babak Tafreshi, προσθέτει:

Ο ουρανός πάνω από εμάς είναι ένα ουσιαστικό μέρος της φύσης μας: μια κληρονομιά για μας και τα άλλα είδη που κατοικούν σε αυτόν τον πλανήτη. Έχει ως κύριο στόχο το να παρουσιάσει το νυχτερινό ουρανό σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο – μας αφορά όλους, ενώ παράλληλα είναι το  εργαστήριο για τους αστρονόμους προκειμένου να διερευνήσουν το σύμπαν