Ενδιαφέρουν

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8:30μμ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ!

Πάρε μέρος στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για τον πλανήτη και μάθε πώς μπορείς κι εσύ να δώσεις ξανά ζωή στη φύση!

H «Ώρα της Γης» («Earth Hour») γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett. Σήμερα Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, στις 8:30μμ ώρα Ελλαδας, οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα (ως τις 9:30μμ) για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Εσείς;

Στο μήνυμα της WWF για τη φετινή Ώρα της Γης διαβάζουμε:

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση. Φέτος, στην Ώρα της Γης στείλε μαζί μας το δικό σου ηχηρό και παγκόσμιο μήνυμα: η σημαντικότερη ώρα για τη φύση και την επιβίωσή μας είναι τώρα! Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου, εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο θα ενώσουμε τις φωνές και τις πράξεις μας για μία ώρα, τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Εσύ;

Έχουμε δυστυχώς φτάσει σε οριακό σημείο. Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως τα είδη έχουν μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα. Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει καθημερινότητά μας με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες.

Αν θέλουμε να γυρίσουμε τον διακόπτη, δεν αρκεί να προστατέψουμε όση φύση μας έχει απομείνει ζωντανή. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αποκαταστήσουμε όσα η ανθρωπότητα έχει καταστρέψει και να γιατρέψουμε τις πληγές. Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση.

Από τις αναδασώσεις και τα 15.000 δέντρα που ήδη φυτέψαμε μαζί φέτος στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, μέχρι τα απλά – συμβολικά ή μη – πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα με παρέα ή μόνοι μας, η Ώρα της Γης είναι ώρα για δράση και η δράση έχει ήδη ξεκινήσει.

Μην χάνεις άλλο χρόνο. Πάρε μέρος τώρα στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για τον πλανήτη και μάθε πώς μπορείς κι εσύ να δώσεις ξανά ζωή στη φύση και να γυρίσουμε μαζί τους δείκτες του ρολογιού μας στη μεγαλύτερη ώρα για τη Γη!