Ενδιαφέρουν

H ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ, 20:30 – 21:30

Εσύ θα στείλεις το δικό σου παγκόσμιο μήνυμα;

Η Ώρα της Γης είναι η μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας.

Ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η σχετική πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett. Έκτοτε κινητοποιεί εκατομμύρια πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς, κάθε χρόνο σε περισσότερες από 170 χώρες. Φέτος, έρχεται σήμερα Σάββατο 24 Μαρτίου και μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, 20:30 με 21:30, και να συνδεθούμε με τη μοναδική ζωή που μας περιβάλλει!

Πιο συγκεκριμένα, φέτος, στην Ώρα της Γης, σβήνουμε τα φώτα και αναλαμβάνουμε δράση για τη θάλασσα! Τη θάλασσα που μας χαρίζει το 70% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Τη θάλασσα που ασφυκτιά από την κλιματική αλλαγή και μας έχει ανάγκη. Τη θάλασσα που είναι το σπίτι μοναδικών ειδών. Τη θάλασσα που είναι το δικό μας σπίτι!

Γιατί να συμμετάσχω;

 • Γιατί η κλιματική αλλαγή συμβαίνει εδώ και τώρα και απειλεί τον τρόπο ζωής μου, τη θάλασσά μου, τη μοναδική ζωή που με περιβάλλει και τελικά το ίδιο μου το σπίτι: τη Γη!
 • Γιατί θέλω να συνδεθώ με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και να διεκδικήσω έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, όπου άνθρωπος και φύση θα συνυπάρχουν αρμονικά!
 • Γιατί η Ελλάδα και η Μεσόγειος είναι ένας γαλάζιος παράδεισος που απειλείται από την κλιματική αλλαγή και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς θάλασσα!

 • Με το 71% της επιφάνειάς του να καλύπτεται από νερό, ο πλανήτης μας είναι ένας υδάτινος κόσμος. Γι’ αυτό και στην Ελλάδα φέτος καλείσαι να αφιερώσεις την Ώρα της Γης στη θάλασσα.
 • Φέτος σβήσε τα φώτα και συνδέσου με τη θάλασσα που σου προσφέρει το 70% του οξυγόνου που αναπνέεις.
 • Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί ασφυκτιά από την κλιματική αλλαγή. Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί τους δυο τελευταίους αιώνες απορρόφησε το 1/3 του διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη.
 • Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί 15.000 Έλληνες ψαράδες εξαρτώνται από αυτήν για να επιβιώσουν. Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί ένα από τα πιο εμβληματικά είδη στον κόσμο, η μεσογειακή φώκια, κινδυνεύει να χάσει τις παραλίες όπου γεννάει τα μικρά της.
 • Συνδέσου με τη θάλασσα που λόγω της κλιματικής αλλαγής χάνει τα ψάρια, τα σφουγγάρια και την ποσειδωνία της.
 • Συνδέσου με τη θάλασσα και προστάτεψε τη μοναδική χελώνα καρέτα, που απειλείται σοβαρά, αφού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής γεννά μόνο θηλυκά αυγά.
 • Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί… πώς θα μπορούσες να φανταστείς τη ζωή σου και την Ελλάδα χωρίς αυτήν;
 • Κι αν ήδη είσαι έτοιμος να σβήσεις τα φώτα στις 24 Μαρτίου, κάνε ένα βήμα παραπάνω και συνδέσου με τη θάλασσα ακόμη πιο ουσιαστικά, υιοθετώντας ένα μοναδικό της είδος: το δελφίνι ή τη χελώνα καρέτα.

© A. Nekrasov / WWF-Canon

 • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: © M. Gunther / WWF-Canon
 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.