Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ” ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

“Ο μέσος όρος του φωτογραφικού αποτελέσματος ήταν εξαιρετικά υψηλός”, σημειώνει ο Π. Ριβέλλης

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών εγκαινιάζει, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου στους Δελφούς, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 19.00, την παραπάνω έκθεση που περιλαμβάνει 140 συνολικά λήψεις από 70 φωτογράφους. Επιμέλεια: Πλάτων Ριβέλλης.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάιο (20-23/05) στο Κέντρο Δελφών σεμινάριο με το ίδιο θέμα σε διδασκαλία  του  Πλάτωνα Ριβέλλη. Το περιεχόμενο επικεντρώθηκε στη φωτογράφιση του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου των Δελφών, με στόχο να επισημανθεί η σχέση της φωτογραφίας με την έννοια του ίχνους, τη διάσταση της μνήμης, με τα θραύσματα του χώρου και του χρόνου, τις αισθήσεις και τη φαντασία. Κατά την διάρκεια του τετραημέρου οι  82 συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα, τις πρωινές ώρες, να φωτογραφίζουν τις αρχαιότητες και να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους για αξιολόγηση το απόγευμα στη διάρκεια των διαλέξεων.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας. “Ο μέσος όρος του φωτογραφικού αποτελέσματος ήταν εξαιρετικά υψηλός” , σημειώνει ο Πλάτων Ριβέλλης στο έντυπο της έκθεσης. “Ή παραγωγή καλών φωτογραφιών ξεπέρασε όχι μόνον τις προσδοκίες μου αλλά και τις δυνατότητες για μια έκθεση με λιγότερους φωτογράφους και με περισσότερες φωτογραφίες, έτσι ώστε να προκύπτει η προσωπική πρόταση κάθε φωτογράφου”.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου 2016.