Ενδιαφέρουν

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!

Aφορμή ένα περιστατικό αποβολής φωτορεπόρτερ από αγώνα πόλο στη Θεσσαλονίκη!

Ας δούμε αναλυτικά τι αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της  Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας που λάβαμε, η οποία έχει ημερομηνία 16/11/22.


Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος

Προς το Δ.Σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας

Αξιότιμοι Κύριοι,

Πριν λίγα 24ωρα περιήλθε εις γνώση μας, μια καταγγελία του μέλους της ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας) Βασίλη Βερβερίδη, κάτοικου Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτη του πρακτορείου Motion Team, που αφορά ένα περίεργο έως άκρως επικίνδυνο περιστατικό, το οποίο παρουσιάστηκε σε αγώνα πρωταθλήματος πόλο στις 12 Νοεμβρίου 2022.

Για την ακριβέστατη και αντικειμενική καταγραφή προς ενημέρωσή σας, σας την καταθέτουμε αυτούσια όπως ήρθε στο Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 στις 3μμ στον αγώνα πόλο ΠΑΟΚ – ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και ενώ ήμουν στον αγωνιστικό χώρο (δεύτερο ημίχρονο) ήρθε πάνω μου (σαν μαινόμενος ταύρος) ο αλυτάρχης του αγώνα και μου ζήτησε να αποχωρήσω και ότι απαγορεύεται να είμαι στον αγωνιστικό χώρο και η θέση μου είναι στην κερκίδα και παρότι του έδειξα την επαγγελματική μου ταυτότητα (και άρπαξε από τα χέρια μου) επέμενε να φύγω – όταν αρνήθηκα και του είπα ότι κάνω τη δουλειά μου, φώναξε την αστυνομία και με πήγαν στην κερκίδα.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας προς την ΚΟΕ, το μέλος της ΕΦΕ Βερβερίδης Βασίλης 

Κατανοείται ότι η συγκεκριμένη πράξη – πρωτοβουλία του κυρίου που φέρει τον τίτλο “αλυτάρχης”, πράξη πρωτοφανής σε αγώνες πρωταθλήματος δεν είναι μόνο επικίνδυνη ως προς την συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά παραβιάζει το δικαίωμα στην εργασία ενός διαπιστευμένου φωτορεπόρτερ. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει εμφανισθεί παρόμοιο περιστατικό σε αγώνες πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, στους οποίους εξυπακούεται ότι πάντα υπάρχει η φυσική παρουσία εκπροσώπου της ΚΟΕ με την συγκεκριμένη ιδιότητα.

Το περιστατικό είναι άκρως σοβαρό αφενός μεν για το λόγο ότι εξεδιώχθη από τον αγωνιστικό χώρο ο συνάδελφος Βασίλης Βερβερίδης, που επί 25 χρόνια και πλέον καλύπτει αγώνες όλων των πρωταθλημάτων στην Θεσσαλονίκη (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, υδατοσφαίριση, βόλεϊ) αφετέρου παρότι επέδειξε και την επαγγελματική του ταυτότητα όχι μόνο δεν παρέμεινε αλλά κλήθηκε και αστυνομικό όργανο να τον αποβάλλει!

Αντιλαμβάνεστε ότι το περιστατικά αυτό διεξήχθη κάτω από τα βλέμματα εκατοντάδων φιλάθλων, οι οποίοι μη γνωρίζοντες τι ακριβώς διημείφθη, εύκολα θα κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα που πιθανώς ορισμένα, αν όχι στο σύνολό τους, θα αφορούσαν την παρουσία του φωτορεπόρτερ.

Παρακαλούμε πολύ όπως μας ενημερώσετε άμεσα μετά και τις δικές σας ενέργειες, για το λόγο που ο συγκεκριμένος παράγων (αλυτάρχης ) απέβαλε το φωτορεπόρτερ από τον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας, για να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη και πώς πρέπει να κινηθούμε σαν Ένωση, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και το δικαίωμα στην εργασία, διότι είναι κατανοητό ότι η απομάκρυνση απο τον αγωνιστικό χώρο του στέρησε την δυνατότητα να παράξει το έργο το οποίο είχε επωμιστεί, με αποτέλεσμα αφενός μεν να μη διοχετεύσει το φωτογραφικό υλικό στους προμηθευτές του (πελάτες του) αφετέρου να επωμιστεί πέραν του απώλειας του οικονομικού ωφελήματος και την διαπόμπευση σε ένα αγωνιστικό χώρο από κάποιον υπάλληλο, ο οποίος θεώρησε ότι έπρεπε να αναδείξει τις αρετές της εξουσία του!

Διότι πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει ο τρόπος της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ συμπεριφοράς του συγκεκριμένου παράγοντα (αλυτάρχη) όταν σε εκατοντάδες αγώνες που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια, ουδέποτε έχει εμφανιστεί παρόμοιο περιστατικό αλλά ούτε και το παραμικρό πρόβλημα έστω και με ένα (1) συνάδελφο;

Εξυπακούεται ότι η επιστολή – διαμαρτυρία μας θα έχει πολλούς αποδέκτες, χωρίς την αναμονή των απαντήσεων, που πάντως θα περιμένουμε με αγωνία και ενδιαφέρον!

Σ.Σ.: Η παρακράτηση -αρπαγή- της επαγγελματικής ταυτότητας επισύρει και ποινές διότι στο πίσω μέρος υπογράφει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, βάσει Νόμου της Ελληνικής Πολιτείας, κάτι που σημειώνει ότι χαρακτηρίζεται και ως δημόσιο έγγραφο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕ


 


Aρθρογράφος

Ρούλα Χαρίτου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 2008 στη Nexus Publications, στον τομέα της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. H επικοινωνία για εκείνη είναι τρόπος ζωής και γι' αυτό και ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν. Αγαπάει επίσης το χορό και τη μουσική.