Ενδιαφέρουν

ΕΦΕ: ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ!

Το συμβάν έλαβε χώρο στη Λέσβο με θύμα Γερμανό φωτοειδησεογράφο.

Ας δούμε αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας!

Κατά τη διάρκεια των γεγονότων στη Θερμή Λέσβου, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, άγνωστοι επιτέθηκαν σε Γερμανό φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα. Τον τραυμάτισαν και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του.

Για άλλη μία φορά ζητούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, να διερευνήσει διεξοδικά τα περιστατικά βίας κατά των συναδέλφων και να αποδοθούν ευθύνες. Για άλλη μια φορά καλούμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να δείξει εγκράτεια στις ρητορικές μίσους που όλο και συχνότερα γίνονται μέρος του πολιτικού διαλόγου και να μην συμβάλει ο ίδιος έμμεσα σε τέτοιου είδους ανησυχητικά φαινόμενα.

Είναι το λιγότερο παράλογο, εν έτει 2020 να «αποκεφαλίζουμε τον αγγελιοφόρο» όταν και όποτε δε μας αρέσει η είδηση που φέρνει.

Δυστυχώς, στην παρούσα φάση με λύπη διαπιστώνουμε ότι τηλεοπτικά κανάλια μετέφεραν πολλαπλές φορές λανθασμένα την είδηση για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου. Επίμονα και παρά τις δικές του προσπάθειες για επανόρθωση, τον ανέφεραν ως «συνεργάτη ΜΚΟ». Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας, τόσο για μια κοινωνία που στρέφεται στην αυτοδικία, όσο και για συναδέλφους δημοσιογράφους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Αθήνα 1 Μαρτίου 2020

Για το ΔΣ

Ο Γενικός Γραμματέας


Το συμβάν που καταγγέλεται αφορά το Γερμανό δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ Michael Trammer, ο οποίος το γνωστοποίησε από το λογαριασμό του στο Twitter: