Ενδιαφέρουν

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: “Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ”

Ο Προέδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, παρουσιάζει το έργο του στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου στις 19:30!

Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Πόντου 12, Ιλίσια, Αθήνα – τηλ.: 210 8228131) και διοργανώνεται από το ATHENS FIAP EXHIBITION CENTER, με την αιγίδα της FIAP.

Ο Κωνσταντίνος Χαραλάμπους (HonEFIAP, EFIAP/platimum, EHPS, HonFICS, HonFPI, Hon PESGSPC) γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1952.  Το 2012 συνταξιοδοτήθηκε ως Ανώτερος Τεχνικός Ηλεκτρολογίας, από το Δήμο Λευκωσίας όπου είχε εργαστεί για 42 χρόνια.

Από μικρός έχει δείξει ενδιαφέρον και ασχολείται έντονα με την τέχνη της φωτογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια φωτογραφίας και το 1984 έγινε ενεργό μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (ΦΕΚ). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΦΕΚ – Τμήμα Λευκωσίας για 3 χρόνια (1998 -2001), και στη συνέχεια εξελέγη Πρόεδρος για δύο θητείες (2001-2005 και 2007 – 2013). Η προεδρία του έχει αποδειχθεί τόσο επιτυχημένη και γόνιμη που τον Μάιο του 2013 εξελέγη Πρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Ο Κωνσταντίνος Χαραλάμπους.

Μέρος της δουλειάς του παρουσιάστηκε σε δεκατρείς ατομικές εκθέσεις, μία εκ των οποίων στην Ουκρανία το 2009 και άλλες τέσσερεις στην Κίνα το 2015, 2016, 2018 και 2022. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και πολλές φωτογραφίες του έχουν διακριθεί τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό . Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 30 θεματικές φωτογραφικές προβολές σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Σικελία, Αργεντινή, Κίνα, Πράγα, Κρήτη, Μινσκ, Αγία Πετρούπολη, Φλωρεντία και Avinion.

Υπήρξε μέλος κριτικής επιτροπής σε πολλούς τοπικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας, καθώς και εκτός Κύπρου, όπως ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας του 2019 και οκτώ Διεθνείς Διαγωνισμοί Φωτογραφίας που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα, Ουκρανία, Γαλλία, Κίνα, Πολωνία, καθώς και το World Cup ICS 2019.

Εκπροσώπησε την Κύπρο σε διεθνή συνέδρια φωτογραφίας, και συμμετείχε σε πολλά διεθνή Photo meetings. Κατέχει τον τίτλο AFIAP της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (FIAP) από το 1995 και το 2015 του απονεμήθηκε ο τίτλος EFIAP. Το 2017 βραβεύτηκε με τη διάκριση EFIAP/bronze και με τον τιμητικό τίτλο ESFIAP(Excellent Services) για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Διεθνή Φωτογραφία. Το 2019 βραβεύτηκε με τον τίτλο EFIAP/silver και το 2020 με το EFIAP/gold. Τέλος, το 2022 βραβεύτηκε με την ανώτερη διάκριση, το EFIAP/platinum. Τον Οκτώβριο του 2022 σε επίσημη τελετή της FIAP στο ΟΜΑΝ τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση HonEFIAP. Του δόθηκε επίσης ο τίτλος EHPS και το Μεγάλο Βραβείο «Απόλλων» από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία. Κατέχει τους τιμητικούς τίτλους Hon FICS από την Image Colleague Society, Hon FPI από την PERSONA International India και Hon PESGSPC από το Pascal English School Photographic Club. Τον Μάιο του 2015 διορίστηκε ως ο Σύνδεσμος της FIAP στην Κύπρο (FIAP Liaison Officer).

Δείτε μια επιλογή από τις λήψεις του!