Εκθέσεις φωτογραφίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ

Διάρκεια έκθεσης: από το Σάββατο 15 μέχρι και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου!

Στα πλαίσια του εορτασμού των 70 χρόνων  από την ίδρυση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων της νέας περιόδου γίνεται  με έκθεση φωτογραφίας  και παρουσίαση του έργου του ιδρυτικού μέλους της μέλους και μεγάλου Έλληνα φωτογράφου, του Δημήτρη Χαρισιάδη.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον καθηγητή φωτογραφίας και εκδότη του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος, Τάκη Τζίμα, με βάση το βιβλίο που έγραψε για τον Δημήτρη Χαρισιάδη. Η έκθεση αποτελείται από σημαντικές φωτογραφίες του Δ. Χαρισιάδη από το ιστορικό αρχείο της ΕΦΕ και το αρχείο του περιοδικού.

Ο Δημητρης Χαρισιαδης, γεννήθηκε το 1911 στη Καβάλα και ανήκει στη γενιά των φωτογράφων που έχουν χαρακτηριστεί “ουμανιστές ή ανθρωπιστές” φωτογράφοι. Το 1945 ίδρυσε το φωτογραφικό πρακτορείο ΔΑ Χαρισιαδης που με την υψηλή ποιότητα της δουλειάς του θα εξελιχθεί σε ένα από τα εγκυροτέρα της μεταπολεμικής Ελλάδας. Συμμετείχε στην μεγάλη έκθεση “Τhe family of the man’’ που διοργάνωσε o Edward Steichen το 1955 στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, τη συμμετοχή στην οποία θεωρούσε ως την πλέον τιμητική διάκριση που του έγινε σε όλη του την καριέρα. Το 1952 πρωτοστατεί στην ίδρυση της ΕΦΕ αναλαμβάνοντας την θέση του υπευθύνου των Φωτογραφικών εκδηλώσεων. Εκεί θα μεταφέρει τις γνώσεις του σε πολλούς συναδέλφους του δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να εκτιμήσουν την δουλειά και το ταλέντο του. Συνεργάστηκε με την ΕΦΕ για πολλά χρόνια με πάθος και με ένταση. Στο αρχείο της ΕΦΕ άφησε αρκετές τυπωμένες φωτογραφίες από συμμετοχές του σε εκθέσεις και σε διαγωνισμούς. Πέθανε το 1993.

Μπογιάτι, Οκτώβριος 1950. Χωριάτικος γάμος.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον covid-19.

  • Χώρος: Εκθεσιακό Κέντρο ΕΦΕ Πόντου 12, Ιλίσια, Αθήνα | Τηλ. 210 822813
  • Εγκαίνια: Σάββατο 15-10-2022, 19.00
  • Διάρκεια: Σάββατο 15 μέχρι και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου
  • Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα έως Πέμπτη, 17.30 – 20.30