Φωτογραφικές ομάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Γνωρίστε την ομάδα, δείτε τις φωτογραφίες των μελών της!

Από το καλοκαίρι του 2017, το Photonet ξεκίνησε μια μεγάλη εξόρμηση, σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξει την παρουσία και τη δράση όλων των πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τη φωτογραφία. Η παρουσίαση αυτών των ομάδων γίνεται πλέον και μέσα από τα online MME της Νexus Publications.

H ΕΦΕΠ ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στην Πρέβεζα, ύστερα από την προτροπή μιας μικρής ομάδας ανθρώπων με μεγάλη αγάπη και μεράκι για τη φωτογραφία.

Σκοπός της είναι η διάδοση της τέχνης της φωτογραφίας, σε όσο το δυνατό σε περισσότερο κόσμο. Διοργανώνει σεμινάρια, τόσο σε τεχνικά ζητήματα όσο και σε καλλιτεχνικά, από καταξιωμένους φωτογράφους. Συναντήσεις και προβολές γύρω από τη φωτογραφία πραγματοποιούνται στην αίθουσα της ΕΦΕΠ, στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα, κάθε Δευτέρα μεταξύ 6-8 μ.μ.

Η ΕΦΕΠ μέσα στα 13 χρόνια δραστηριότητάς της, έχει καταφέρει να φέρει την τοπική κοινωνία πιο κοντά στη φωτογραφία, μέσα από μια σειρά φωτογραφικών εκδηλώσεων όπως διεξαγωγή σεμιναρίων με προσκεκλημένους ακαδημαϊκούς και καταξιωμένους φωτογράφους, φωτογραφικές (ατομικές & ομαδικές) εκθέσεις.

Έχει αναπτύξει συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση που μέσω των φωτογραφιών της συμβάλει στην προώθηση της ομάδας αλλά και της πόλης της Πρέβεζας στην Περιφέρεια και στο εξωτερικό. Δυναμικό παρών δίνει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης καθώς έχει συνεργαστεί με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς. Επίσης, συνεργάζεται και με φορείς από άλλα μέρη της Ελλάδας, κοινωνικά σωματεία, περιφερειακές φωτογραφικές ομάδες.

Συμμετέχει σε φωτογραφικά φεστιβάλ, διοργανώνει ανοικτές φωτογραφικές εξορμήσεις-εκδρομές για πρακτική εξάσκηση κ.ά. Πολλά μέλη της έχουν συμμετάσχει σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς με αρκετές σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Κύρια εκδήλωση της ΕΦΕΠ αποτελεί η ομαδική φωτογραφική έκθεση της ομάδας που πραγματοποιείται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, μία εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Πρέβεζας ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία τρία Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο που διεξήχθησαν κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου και αρχές του Ιουλίου. Τα φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου (Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας) και με το Δήμο Πρέβεζας ενώ διετέλεσαν υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθήνας) και της ΕΦΕ, με πολυάριθμες συμμετοχές δημιουργών φωτογράφων και βιντεοληπτών, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στρογγυλά τραπέζια για τη φωτογραφία και το βίντεο, portfolio reviews με δωρεάν συμμετοχή κ.ά.

Στο μέλλον η ΕΦΕΠ θα συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό φορέα στην πόλη και στην περιφέρεια με τη συνέχιση του φεστιβάλ, με συνεργασίες με άλλους πολιτιστικούς φορείς και φωτογραφικές ομάδες.

Στοιχεία επικοινωνίας


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;