Ενδιαφέρουν

ΕΦΝΕ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ VIDEO ΜΕΤΑΞΥ 11-12/11/17

Μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο επαγγελματίες φωτογράφοι και το το προσωπικό των επιχειρήσεών τους.

Ο Νοέμβριος του 2017 έχει ανακηρυχθεί ως μήνας εκπαίδευσης και επιμόρφωσης φωτογραφίας και κινούμενης εικόνας από την Ένωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Μετά το πρώτο σεμινάριο που είχε θέμα το γάμο (φωτό επάνω) τo επόμενο event θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου, με θέμα το video (θεωρία, φωτισμός, λήψη, μοντάζ, εξαγωγή αποτελέσματος). 

Ο εισηγητής Ιωάννης Γκουτζουρής  είναι Διευθυντής Φωτογραφίας από την Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Σταυράκου, με Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες από το ΕΑΠ. Διαθέτει ειδίκευση στο ντοκιμαντέρ (ΗΑΕF) και στους αλγόριθμους συμπίεσης MPEG & H.264 (Thomson Grass Valley) ενώ συνεχίζει να σπουδάζει στη φωτογραφία και τις νέες τεχνολογίες.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε συνεργασία με την διαφημιστική εταιρεία Ashley & Holmes. Στο πέρασμα των ετών ασχολείται περισσότερο με το τεχνικό τμήμα της κινούμενης εικόνας και σταδιακά λιγότερο με την διαφήμιση και ελάχιστα με γάμους και κοινωνικά γεγονότα. Ωστόσο η οπτική γωνία που αποδίδει με στοιχεία ντοκιμαντέρ ένα γάμο, τον κερδίζει και αποκτά δίκη του στέγη και κοινό.

Με την προσωπική του επιχείρηση, επιτυγχάνει συνεργασίες κάλυψης των εταιρικών εκδηλώσεων της Wind και της Q, συνεργάζεται με τις εταιρείεςMattel & Miele στην δημιουργία προωθητικών βίντεο ενώ δημιουργεί μουσικά βίντεοκλιπ για την FM Records και την Λονδρέζικη Pan. Στα ονόματα των συνεργασιών του βρίσκονται ο Ανδρέας Σμαραγδής, ο Άγγελος Κοβότσος, ο Νίκος Κατσαούνης, η mini Raxevsky, η ΜΟΥΣΑ η Αγγλική Glue Isobar, η Ρώσικη Verezo, το Ιταλικό Body planet club κ.ά..

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
  • Σάββατο 11 Νοεμβρίου

 2:45 μ. μ.  Ώρα προσέλευσης καφέ.

3:00 μ. μ. με 3:45 μ. μ. Εν αρχή ην ο λόγος.

4:45 μ. μ  με 5:00 μ. μ. Διάλειμμα καφέ.

5:00 μ. μ. με 6:30 μ. μ. Προετοιμασία. Ρυθμίσεις κάμερας & επιλογή εξοπλισμού.

6:30 μ. μ  με 6:45 μ. μ. Διάλειμμα καφέ.

6:45 μ. μ. με 8:30 μ. μ. Φωτισμός χώρου. Τα βασικά της τοποθέτησης, ο τρόπος φωτισμού και ο σκοπός.

  • Κυριακή 12 Νοεμβρίου

09:40 π. μ. ώρα προσέλευσης καφέ.

10:00 π. μ. με 11:45 π. μ. Οι φακοί. Επιλογή, τρόπος απεικόνισης σκηνής.

11:45 μ. μ  με 12:00 μ. μ. Διάλειμμα καφέ.

12:00  π. μ. με 2:00 μ. μ.  Λήψη. Τοποθέτηση, διάρκεια πλάνου, είδη πλάνων.

2:00 μ. μ. με 2:45 μ. μ.  Γεύμα στο χώρο του ξενοδοχείου.

2:45 μ. μ. με 4:30 μ. μ.  Μοντάζ. Φιλοσοφία. Είδη μοντάζ..

4:30 μ. μ  με 4:45 μ. μ. Διάλειμμα καφέ.

4:45 μ. μ. με 6:30 μ. μ. Εξαγωγή αποτελέσματος. Μορφές αρχείων, τρόποι εξαγωγής.

6:30 μ. μ  με 6:45 μ. μ. Διάλειμμα καφέ.

6:45 μ. μ  με 8:30 μ. μ. Ερωτήσεις και δημιουργία ενός μικρού κλιπ απευθείας από την κάμερα. Ερωτήσεις, διευκρινίσεις.

Για να μη χαθεί χρόνος κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα υπάρχει γεύμα στο χώρο του ξενοδοχείου την Κυριακή, που θα περιλαμβάνεται στην τιμή παρακολούθησης του σεμιναρίου. Επίσης στα διαλείμματα και κατά τη διάρκεια θα υπάρχει καφές.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο επαγγελματίες φωτογράφοι, το προσωπικό των επιχειρήσεών τους και τα μέλη  της οικογένειας τους που απασχολούνται αποκλειστικά και μόνο στις επιχειρήσεις τους.

Το κόστος συμμετοχής θα είναι μικρό – μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά από τους οργανωτές. Το σεμινάριο θα επιδοτηθεί εν μέρει από την Ένωση για τα μέλη της.

Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια και για κράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αντιπρόεδρο  Χρόνη Χρονόπουλο στο τηλέφωνο 27210 29001 σε ώρες εργασίας, ή με τον Γραμματέα  Ευάγγελο Βρυώνη στο τηλέφωνο 693 711 8547.

Να σημειωθεί, με την ευκαιρία, πως με επιτυχία διεκπεραιώθηκε το πρώτο από τα τέσσερα σεμινάρια που έχει εξαγγείλει το σωματείο για το Νοέμβριο με θέμα τη φωτογραφία γάμου. Ο Χρήστος Δεληκάρης που το παρουσίασε ήταν επεξηγηματικός και βοήθησε να κατανοηθεί το τρόπος εργασίας σε μια φωτογράφιση γάμου. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ!