Ενδιαφέρουν

ΕΦΝΕ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ LIGHTROOM – PHOTOSHOP ΜΕΤΑΞΥ 18-19/11/17

Αποκλειστικά για επαγγελματίες φωτογράφους και το προσωπικό των επιχειρήσεών τους.

Ο Νοέμβριος του 2017 έχει ανακηρυχθεί ως μήνας εκπαίδευσης και επιμόρφωσης φωτογραφίας και κινούμενης εικόνας από την Ένωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Το Σαββάτο 18 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το τρίτο σεμινάριο, στο ξενοδοχείο ELITΕ στην παραλία της Καλαμάτας, με αντικείμενα τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.
Εισηγητές θα είναι οι Γιώργος Τζώρτζης  (Lightroom) και Νίκος Βασιλάκης (Photoshop).
  • Ο Γιώργος Τζώρτζης γεννήθηκε στην Αθήνα στα μέσα του 70′ και σπούδασε φωτογραφία στα μέσα του 90′ στην Αγγλία. Ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογραφία μόδας το editorial και το φαγητό, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Ταξιδεύει συχνά εντός και εκτός Ελλάδος για να καλύψει τις επαγγελματικές του ανάγκες, ενώ διατηρεί φωτογραφικό στούντιο στην Αθήνα. Η φωτογραφική του προσέγγιση είναι απλή με την προσοχή στην λεπτομέρεια και συχνά βασίζεται στην ομαδική δουλειά. Του αρέσει να μοιράζεται τον τρόπο που δουλεύει και ότι γνωρίζει γύρω από την φωτογραφία και συχνά παραδίδει σεμινάρια για την επεξεργασία, την λήψη και τον φωτισμό.
  • Ο Νίκος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1983 στα Χανιά. To 2004 γνώρισε τη φωτογραφία μέσα από τη Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης. ενώ το 2008 αποφοίτησε από τη Leica Academy. Από την ηλικία των 23 δραστηριοποιείται στην Αθήνα, το Λονδίνο και την Κρήτη ως επαγγελματίας φωτογράφος στο χώρο του πορτραίτου και της μόδας. Έχει συνεργαστεί με περιοδικά όπως το Madame Figaro, Mens Health και Maxim και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Βρίσκεται στο χώρο της εκπαίδευσης από το 2011 διδάσκοντας τη χρήση του Photoshop από την πλευρά του φωτογράφου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

  • Σάββατο 18 Νοεμβρίου: Lightroom

2:45 μ. μ.  Ώρα προσέλευσης καφέ.

3:00 μ. μ. με 4:30 μ. μ.  Εισαγωγή-Γνωριμία με το πρόγραμμα. Εισαγωγή εικόνων από κάρτα μνήμης και άλλα αποθηκευτικά μέσα. Οργάνωση-διαχείριση εικόνων. Προβολή, επιλογή και εργαλεία βαθμολόγησης εικόνων. Χρήση φίλτρων και αναζήτηση εικόνων. Χρήση Collections. Βασικές ρυθμίσεις και κροπάρισμα. Συγχρονισμός και batch αλλαγές εικόνων.

4:30 μ. μ  με 4:45 μ. μ. Διάλειμμα καφέ.

4:45 μ. μ. με 6:15 μ. μ.  Εργαλεία επεξεργασίας χρώματος. Διόρθωση οπτικών σφαλμάτων και προοπτικής. Ντεγκραντέ και τοπικές αλλαγές στην εικόνα. Δημιουργία αντιγράφων εικόνας.

6:15 μ. μ  με 6:30 μ. μ. Διάλειμμα καφέ.

6:30 μ. μ. με 7:15 μ. μ.  Ασπρόμαυρη επεξεργασία και χρωματισμός. Δημιουργία και αποθήκευση εφέ ως Presets. Λειτουργία χαρτών και GPS στο lightroom. Εξαγωγή εικόνων από το Lightroom. Από το Lightroom στο Photoshop (Πανοραμικά και HDR).

7:15 μ. μ  με 7:30 μ. μ. Διάλειμμα καφέ.

7:30 μ. μ. με 9:00 μ. μ. Export για social media, δημιουργία βιβλίων, slideshow και εκτύπωση. Lightroom mobile και Tethered Shooting. Ερωτήσεις, διευκρινίσεις.

  • Κυριακή 19 Nοεμβρίου 2017: Photoshop

9:40 π. μ. ώρα προσέλευσης καφέ.

10:00 π. μ. με 12:00 π. μ. Βασικές εφαρμογές.

12:00  π. μ. με 12:15 μ. μ.  Διάλειμμα καφέ.

12:15 μ. μ  με 2:00 μ. μ. λειτουργίες του προγράμματος.

2:00 μ. μ. με 3:00 μ. μ.  Γεύμα στο χώρο του ξενοδοχείου.

3:00 μ. μ. με 4:45 μ. μ.  Μάσκες και Blending modes

4:45 μ. μ  με 5:00 μ. μ. Διάλειμμα καφέ.

5:00 μ. μ. με 6:30 μ. μ.  Ρετουσάρισμα πορτραίτου.

6:30 μ. μ  με 6:45 μ. μ. Διάλειμμα καφέ.

6:45 μ. μ. με 8:15 μ. μ.  Luminosity masks και Channels – Ερωτήσεις, διευκρινίσεις

Για να μη χαθεί χρόνος κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα υπάρχει γεύμα στο χώρο του ξενοδοχείου την Κυριακή, που θα περιλαμβάνεται στην τιμή παρακολούθησης του σεμιναρίου. Επίσης στα διαλείμματα και κατά τη διάρκεια θα υπάρχει καφές.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο επαγγελματίες φωτογράφοι, το προσωπικό των επιχειρήσεών τους και τα μέλη  της οικογένειας τους που απασχολούνται αποκλειστικά και μόνο στις επιχειρήσεις τους.

Το κόστος συμμετοχής θα είναι μικρό – μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά από τους οργανωτές. Το σεμινάριο θα επιδοτηθεί εν μέρει από την Ένωση για τα μέλη της.

Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια και για κράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αντιπρόεδρο  Χρόνη Χρονόπουλο στο τηλέφωνο 27210 29001 σε ώρες εργασίας, ή με τον Γραμματέα  Ευάγγελο Βρυώνη στο τηλέφωνο 693 711 8547.

Το περασμένο σαββατοκύριακο (11-12/11) με επιτυχία διεκπεραιώθηκε το δεύτερο από τα τέσσερα σεμινάρια που έχει διοργανώσει το σωματείο, με θέμα την κινούμενη εικόνα στο γάμο (φωτό στην κορυφή της σελίδας). Ο Γιάννης Γκουτζουρής με την εξαιρετική του παρουσίαση συντέλεσε στο να κατανοηθεί ο προγραμματισμός στην εργασία, ο τρόπος λήψης, η επεξεργασία και το μοντάζ  σε μια κινηματογράφηση γάμου.