Ενδιαφέρουν Νέα

EIMΑΣΤΕ ΠΙΑ ΟΛΟΙ «ΔΙΑΣΗΜΟΙ» – ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!

Όπως αποδεικνύει ο φωτογράφος Egor Tsvetkov: «Your face is big data»!

…Τα νούμερα φυσικά αποδεικνύουν ότι επιθυμούμε να καταστούμε γνωστοί: 1.7 δις άνθρωποι είναι σήμερα χρήστες του Facebook! Aυτό που ενδεχομένως δεν(;) αντιλαμβανόμαστε είναι πως ο δρόμος της αυτόβουλης δημόσιας έκθεσής μας είναι ουσιαστικά δίχως επιστροφή. Η ιδιωτικότητα δεν έχει σπουδαία θέση πλέον στην εποχή μας. Αρκεί ένα απλό φοιτητικό project για να αποδειχθεί του λόγου το αληθές.

 Ο 21χρονος φοιτητής του Rodchenko Art School Egor Tsvetkov, είχε μια πολύ απλή όσο και έξυπνη ιδέα: πήρε τη φωτογραφική μηχανή του κι άρχισε να απαθανατίζει άγνωστους ανθρώπους που έβρισκε στο μετρό ως επιβάτες. Μόλις συγκέντρωσε ένα δείγμα 100 περίπου προσώπων, χρησιμοποίησε την εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου FindFace προκειμένου να τους αναζητήσει στο ρωσικό site κοινωνικής δικτύωσης VK.

Το αποτέλεσμα; Ανακάλυψε εξαιρετικά εύκολα το 60-70% από αυτούς που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 18-35 ετών – για τις μεγαλύτερες ηλικίες ο βαθμός δυσκολίας ήταν περισσότερο αυξημένος.

Συγκέντρωσε όλο το υλικό του στα πλαίσια ενός project που ονόμασε «Your face is big data».

Μιλώντας σχετικά στο PC World σχολίασε: «Ετοιμάζοντας αυτή τη δουλειά, έμαθα πάρα πολλά για τη ζωή αγνώστων σε μένα ανθρώπων, παρότι δεν ένιωθα ιδιαίτερα άνετα με το ρόλο του …ψηφιακού εισβολέα. Σκοπός μου ήταν να καταδείξω το πώς η τεχνολογία, πλέον, διαρρηγνύει την ιδιωτική ζωή. Πρόκειται για ένα μελλοντικό προμήνυμα.»

Πάρτε μια γεύση των εικόνων του για να δείτε πόσο δίκαιο έχει…

tsvetkov_18 tsvetkov_01 tsvetkov_02 tsvetkov_03 tsvetkov_04 tsvetkov_06 tsvetkov_07 tsvetkov_08 tsvetkov_09 tsvetkov_10 tsvetkov_11 tsvetkov_12