EISA Maestro Διεθνείς Διαγωνισμοί

ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EISA MAΕSTRO 2016 – ΘΕΜΑ: “ΤΟΠΙΟ”

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας μέχρι τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016!

Στην 9η εκδοχή του, ο φωτογραφικός διαγωνισμός της EISA προσφέρει 4250€ σε μετρητά, ταξίδια στο Βερολίνο για την μεγάλη βραδιά της απονομής και δημοσίευση των εικόνων των νικητών στα 16 μεγαλύτερα φωτογραφικά περιοδικά της Ευρώπης!

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, σε εθνικό επίπεδο, θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 (τελευταία ημέρα παραλαβής εικόνων). Περιμένουμε τη δική σας συμμετοχή, αποτελούμενη από 5-8 εικόνες, αποκλειστικά σε ψηφιακά αρχεία (ακόμα κι αν σκανάρετε από φιλμ) ανάλυσης 300dpi και μεγέθους 21x28cm. Οι λήψεις δεν είναι απαραίτητο να απαρτίζουν μια ενιαία θεματική ενότητα.

Μπορείτε να στείλετε τη συμμετοχή σας, με ένα email στο nexus@nexusmedia.gr. Ως θέμα επιλέξτε «EISA MAESTRO 2016». Μην ξεχάσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας: όνομα – διεύθυνση – email – τηλέφωνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε ένα cd/dvd στην διεύθυνση του περιοδικού (Νexus Publications A.E., Γράμμου 2, Άγιοι Ανάργυροι, ΤΚ: 13561 – ένδειξη στο φάκελο: «Για το Φωτογραφικό Διαγωνισμό EISA MAESTRO 2016»). Στον ίδιο φάκελο επισυνάψτε τα στοιχεία επικοινωνίας που σημειώθηκαν παραπάνω.

Max Riché

2ος διεθνής νικητής στο διαγωνισμό EISA MAESTRO 2012 o Max Riché (Γαλλία). Θέμα: “Ταχύτητα”.

Όπως κάθε χρόνο, θα γίνεται δεκτή μία συμμετοχή ανά άτομο. Ο διαγωνισμός είναι ελεύθερος για συμμετοχή τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωτογράφους. Κάθε φωτογράφος οφείλει να στείλει πρωτότυπο υλικό. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού και το κάθε περιοδικό – μέλος της EISA δεν φέρουν ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα παραβίασης copyright, που μπορεί να προκληθούν με ευθύνη των συμμετεχόντων σε αυτόν.

Οι συμμετοχές που θα συγκεντρωθούν στα γραφεία μας θα μελετηθούν από την κριτική επιτροπή που θα σχηματιστεί από την συντακτική ομάδα του Photonet και κατόπιν θα γίνει η επιλογή των 3 νικητών. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Jacq Loeiza

Jacq Loeiza: 3η θέση στο διαγωνισμό EISA MAESTRO 2008, που είχε θέμα “Η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου”.

Κατόπιν θα περάσουμε στη διεθνή φάση του διαγωνισμού: κατά τη διάρκεια του EISA General Meeting 2016, που θα διεξαχθεί στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2016, οι επικεφαλής των 16 φωτογραφικών περιοδικών – μελών της ΕISA θα προσκομίσουν τις εικόνες των εθνικών νικητών της κάθε χώρας και κατόπιν θα επιλεγούν οι 3 τελικοί νικητές! Οι εικόνες τους θα παρουσιαστούν σε ειδικά σχετικά αφιερώματα, τα οποία θα φιλοξενηθούν στα τεύχη Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου όλων των φωτογραφικών περιοδικών της EISA, σε 16 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Άρα, ο Έλληνας μεγάλος νικητής αυτόματα, εφόσον μπει στην τριάδα των διεθνών νικητών, εξασφαλίζει τη δημοσίευση του portfolio του, πέρα από το Photonet, στα κορυφαία φωτογραφικά περιοδικά των παρακάτω 15 χωρών (αλφαβητικά):

Krzysztof Winnik

EISA MAESTRO 2013: Θέμα “Macro”. 1ος διεθνής νικητής είχε αναδειχθεί o Krzysztof Winnik (Πολωνία).

Τα δώρα των νικητών
Φυσικά, οι 3 εγχώριοι όσο και οι 3 γενικοί νικητές δεν θα περιορίσουν τα οφέλη τους μόνο στις δημοσιεύσεις των εικόνων τους. Υπάρχουν και άλλα σημαντικά δώρα – κίνητρα!

Οι Έλληνες νικητές κερδίζουν τα παρακάτω:

  • 1ο Βραβείο: Βιβλία & συνδρομές στα περιοδικά της Νexus Publications, αξίας 200€
  • 2ο Βραβείο: Βιβλία της Νexus Publications, αξίας 150€
  • 3ο Βραβείο: Βιβλία της Νexus Publications, αξίας 100€

Oι διεθνείς νικητές κερδίζουν τα εξής βραβεία:

  • 1ο Βραβείο: Το έπαθλο EΙSA Maestro 2016 και 1500€ μετρητά
  • 2ο Βραβείο: Το έπαθλο EΙSA Maestro 2016 και 1000€ μετρητά
  • 3ο Βραβείο: Το έπαθλο EΙSA Maestro 2016 και 750€ μετρητά

Εκτός από τα παραπάνω, οι τρεις διεθνείς νικητές των βραβείων θα προσκληθούν στη φετινή βραδιά απονομής των Βραβείων EISA, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Kempinski Hotel Bristol του Βερολίνου, κατά τη διάρκεια της IFA 2016. Tα έξοδα μετάβασης και διαμονής των νικητών στη γερμανική πρωτεύουσα θα καλυφθούν από την EISA.Το πρώτο βραβείο περιλαμβάνει εισιτήρια για Βερολίνο (αεροπορικά ή με τρένο) και διαμονή για μία ή δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα (σε ξενοδοχείο 4 αστέρων). Για το δεύτερο και τρίτο βραβείο, η μετάβαση και διαμονή αφορά ένα άτομο.

François Bogaerts

EISA MAESTRO 2014: θέμα “Αρχιτεκτονική φωτογραφία”. 3ος διεθνής νικητής είχε αναδειχθεί o François Bogaerts (Bέλγιο).

FACEBOOK- EISA PUBLIC’S CHOICE AWARD
Όλες οι εικόνες των εθνικών νικητών του φετινού διαγωνισμού θα αναρτηθούν στη σελίδα της EISA στο Facebook την 1η Ιουλίου 2016, προκειμένου το κοινό να κάνει τη δική του επιλογή. Η περίοδος της ψηφοφορίας λήγει την 1η Αυγούστου το 2016. Ο νικητής που θα προέλθει από την ψήφο του κοινού θα λάβει χρηματικό έπαθλο 1000€!

Δείτε τους Έλληνες και διεθνείς νικητές
των 8 προηγούμενων διοργανώσεων εδώ