EISA Maestro Διεθνείς Διαγωνισμοί

EISA MAΕSTRO 2020 – ΘΕΜΑ: “MOVEMENT”

4250€ σε μετρητά, ταξίδια στο Βερολίνο & δημοσίευση στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη σε περιμένουν!

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός της ΕISA σού προσφέρει κάτι μοναδικό: τη δυνατότητα να αποτυπώσεις εμφατικά το δημιουργικό σου στίγμα στο παγκόσμιο φωτογραφικό στερέωμα, μέσα από ολοκληρωμένη προσέγγιση 5-8 λήψεων σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Ανταγωνιστές σου; Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από 3 διαφορετικές ηπείρους: Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική! Είσαι έτοιμος (-η) να αντιμετωπίσεις την πρόκληση;

Το θέμα του διαγωνισμού για το 2020 (Movement – Κίνηση) μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους: οι ιδέες που μπορείς να υλοποιήσεις είναι απειράριθμες! Με δεδομένο πως απαιτείται να στείλεις περισσότερες από μία εικόνες, η συμβουλή μας είναι να δημιουργήσεις καινούριες λήψεις για τις ανάγκες του διαγωνισμού, οι οποίες να υπηρετούν με συνέπεια την ιδέα που θα συλλάβεις προκειμένου να υλοποιήσεις το θέμα, και να μην καταφύγεις στο αρχείο σου!

Το επίπεδο του διαγωνισμού κάθε χρόνο ανεβαίνει και η δουλειά της επιλογής καθίσταται ολοένα και δυσκολότερη: εδώ μπορείς να δεις τους νικητές των 12 προηγούμενων Maestro!  

Τα υλικά βραβεία του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικά (μετρητά – ταξίδια) ωστόσο αυτό που ενδεχομένως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι τα ΜΜΕ (περιοδικά και site) που θα φιλοξενήσουν τα portfolios των τριών πρώτων διεθνών νικητών. Είναι οι μεγαλύτεροι και πιο αξιοσέβαστοι φωτογραφικοί τίτλοι σε 16 διαφορετικές χώρες (από 3 ηπείρους όπως ήδη σημειώθηκε) οι οποίοι συγκεντρώνουν αθροιστικά εκατομμύρια αναγνώστες.

Γνωρίστε τους συντρόφους του Photonet στο Photography Expert Group της EISA!Χαρακτηριστικά εξώφυλλα

Όροι συμμετοχής

Ας τους δούμε αναλυτικά:

 • Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, σε εθνικό επίπεδο, θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 (τελευταία ημέρα αποστολής εικόνων).
 • Περιμένουμε τη δική σας συμμετοχή, αποτελούμενη από portfolio 5-8 εικόνων, αποκλειστικά σε ψηφιακά αρχεία JPEG (ακόμα κι αν σκανάρετε από φιλμ) με μέγιστη διάσταση πλευράς κάθε αρχείου τα 800pixels. Εφόσον επιλεγείτε για το τελικό στάδιο του διαγωνισμού, τα ίδια αρχεία θα σας ζητηθούν σε υψηλότερη ανάλυση (3000pixels).
 • Mπορείτε να κάνετε upload τις εικόνες της συμμετοχής σας μέσω της φιλόξενης πλατφόρμας του www.photocontest.gr με ένα μόνο κλικ εδώ!
 • Eναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε τις εικόνες της συμμετοχής σας, με email στο nexus@nexusmedia.gr ή με ένα cd/dvd/flash drive στη διεύθυνση του περιοδικού (Νexus Publications A.E., Γράμμου 2, Άγιοι Ανάργυροι, ΤΚ: 13561 – ένδειξη στο φάκελο: «Για το Φωτογραφικό Διαγωνισμό EISA MAESTRO 2020»). Στον ίδιο φάκελο επισυνάψτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας: όνομα – διεύθυνση – email – τηλέφωνο.
 • Όπως κάθε χρόνο, θα γίνεται δεκτή μία συμμετοχή ανά άτομο (δλδ. ένα portfolio 5-8 εικόνων).
 • Κάθε φωτογράφος οφείλει να στείλει δικό του, πρωτότυπο υλικό. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού και τα περιοδικά ή site – μέλη της EISA δε φέρουν ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα παραβίασης copyright, που μπορεί να προκληθούν με ευθύνη των συμμετεχόντων σε αυτόν.
 • Οι συμμετοχές που θα συγκεντρωθούν θα μελετηθούν από την κριτική επιτροπή που θα σχηματιστεί από τη συντακτική ομάδα του Photonet και κατόπιν θα γίνει η επιλογή των νικητών του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός είναι ελεύθερος για συμμετοχή μόνο σε κατοίκους της ελληνικής επικράτειας.
 • Οι νικητές του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού θα επιλεγούν από τους επικεφαλής  των περιοδικών & sites που απαρτίζουν το Photography Expert Group της EISA.
 • Θα επιλεγούν τρεις νικητές (1ος, 2ος, 3ος) τόσο στα πλαίσια των εθνικών διαγωνισμών όσο και στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν τις βραβευμένες εικόνες δωρεάν σε διεθνές επίπεδο, σε οποιοδήποτε φορμά ή μέσο, για τους σκοπούς της προώθησης του διαγωνισμού.
 • Στο τέλος του Ιουνίου, όλοι οι Εθνικοί Νικητές του διαγωνισμού Maestro θα δουν τη δουλειά τους δημοσιευμένη στη σελίδα της EISA στο Facebook στο πλαίσιο του EISA’s Public’s Choice competition.
 • Δεν θα υπάρξει προσωπική επικοινωνία – πληροφόρηση από πλευράς της EISA ή των μελών του Photography Expert Group προς τους συμμετεχόντες σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
 •  Ο Εθνικός Νικητής θα ανακοινωθεί στο τεύχος Ιουνίου 2020 του Photonet ενώ οι διεθνείς νικητές θα παρουσιαστούν τόσο στο Photonet Σεπτεμβρίου όσο και σε όλα τα φωτογραφικά περιοδικά & site – μέλη της EISA  το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2020 αντίστοιχα.

Οι νικητές του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού κερδίζουν τα εξής:

         1ο Βραβείο: Βιβλία αξίας 100€ 

        2ο Βραβείο: Βιβλία αξίας 80€ 

       3ο Βραβείο: Βιβλία αξίας 50€ 

 

 

 

 

Οι διεθνείς νικητές κερδίζουν:

1ο Βραβείο: Το χρυσό έπαθλο EΙSA Maestro 2020 & 1500€ μετρητά
2ο Βραβείο: Το αργυρό έπαθλο EΙSA Maestro 2020 & 1000€ μετρητά
3ο Βραβείο: Το χάλκινο έπαθλο EΙSA Maestro 2020 & 750€ μετρητά
Facebook Public’s Choice Award 2020: 1000€ μετρητά

 

 

 

 

 • Οι διεθνείς νικητές των βραβείων θα προσκληθούν στη βραδιά απονομής των Βραβείων EISA, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, στο  Βερολίνο (ξενοδοχείο Bristol Berlin).
 • Tα έξοδα μετάβασης και διαμονής των νικητών στη γερμανική πρωτεύουσα θα καλυφθούν από την EISA. Το πρώτο βραβείο περιλαμβάνει εισιτήρια για Βερολίνο (αεροπορικά ή με τρένο) και διαμονή για μία ή δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα (σε ξενοδοχείο 4 αστέρων). Για το δεύτερο και τρίτο βραβείο, η μετάβαση και διαμονή αφορά ένα άτομο για μία ή δύο διανυκτερεύσεις.
 • Όλες οι εικόνες των εθνικών νικητών του φετινού διαγωνισμού θα αναρτηθούν στη σελίδα της EISA στο Facebook την 1η Ιουλίου 2020, προκειμένου το κοινό να κάνει τη δική του επιλογή για το Public’s Choice Award. Η περίοδος της ψηφοφορίας λήγει την 1η Αυγούστου του 2020.