EISA Maestro Νέα

EISA MAESTRO 2022: ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Τα ονόματα όσων κέρδισαν τις τρεις φετινές πρώτες θέσεις!

Ο 15ος φωτογραφικός διαγωνισμός της EISA είχε θέμα “JOY”!

Πριν παρουσιαστούν τα ονόματα και οι λήψεις των τριών διεθνών νικητών που επέλεξε η κριτική επιτροπή, να σημειωθεί πως το έπαθλο EISA Maestro Public’s Choice Award 2022 κατέκτησε η Γερμανίδα Conny Müller, η οποία απέσπασε και χρηματικό έπαθλο 1000€ για το portfolio της Joy After Tough Times. 

Η φωτογράφος με το λύκο Osso από το τσίρκο Probst.

Επί πολλά χρόνια, η φωτογράφος είχε στενή σχέση με το γερμανικό περιοδεύον τσίρκο Probst, καθώς εξαιτίας της καθημερινής της δουλειά ως υπεύθυνη marketing, είχε συνεργαστεί με τους ανθρώπους του πολλές φορές στο παρελθόν. Η 67χρονη ερασιτέχνης φωτογράφος από το Έσσεν υπήρξε μάρτυρας της ανάγκης αυτής της οικογενειακής επιχείρησης να διακόψει τη λειτουργία της για ενάμιση χρόνο, κατά τη διάρκεια του γερμανικού lockdown εξαιτίας του Covid-19. Φέτος, έμαθε ότι το τσίρκο έχει πάρει 15 καλλιτέχνες από την Ουκρανία, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους από την αρχή του πολέμου. Τώρα οι πρόσφυγες είναι μέρος της ομάδας του τσίρκου, εργάζονται και ταξιδεύουν μαζί και παίζουν μπροστά στην κάμερα της Conny. Άλλωστε, αυτό το χαμόγελο που θα δείτε στα πρόσωπά τους, δεν είναι μόνο για τους επισκέπτες της παράστασης. Είναι πάνω απ’ όλα μια έκφραση χαράς, λόγω του γεγονότος ότι αυτοί οι καλλιτέχνες επιτέλους μπορούν να παίξουν ξανά.

 

3η Θέση: Happy Mukherjee (Iνδία)

H Happy Mukherjee.

CV (με τα δικά της λόγια)

Είμαι επαγγελματίας freelance φωτογράφος ταξιδιών, ανθρώπων και ντοκιμαντέρ και δασκάλα φωτογραφίας από την Ινδία. Εργάστηκα ως καθηγήτρια Οικονομικών για περισσότερα από δέκα χρόνια, αλλά εγκατέλειψα αυτή την καριέρα για να ασχοληθώ με τη φωτογραφία full time!

Έχω συμμετάσχει σε κριτικές επιτροπές πολλών διαγωνισμών φωτογραφίας στην Ινδία και έχω τιμηθεί με διακρίσεις AFIP και AFIAP. Μέχρι σήμερα, η δουλειά μου έχει βραβευτεί και εκτεθεί σε περισσότερες από εξήντα χώρες ενώ επίσης έχω βραβευτεί ως Καλύτερη Φωτογράφος σε δεκαέξι διαφορετικούς εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Έχω κερδίσει περισσότερα από 450 βραβεία για τη δουλειά μου από όλο τον κόσμο.

Τα έργα μου έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Chiiz και Smart Photography, στο Viewfinder, στο περιοδικό Asian Photography, στην εφημερίδα The Times (Ηνωμένο Βασίλειο) και σε πολλά άλλα ΜΜΕ. Μία φωτογραφία μου κέρδισε το βραβείο της Εθνικής Ακαδημίας Lalitkala μαζί με πολλούς ακόμα διαγωνισμούς όπως αυτός του World Photographer Club. Επιλέχθηκα, ακόμα, ως φιναλίστ στον διαγωνισμό Siena Awards. Έχω λάβει επίσης το FIAP Blue Pin από τη Γεωργία.

Πώς φτιάχτηκαν οι εικόνες

Ως φωτογράφος ταξιδιών και ανθρώπων, μου αρέσει να αλληλεπιδρώ με ανθρώπους και να καταγράφω τις διαφορετικές διαθέσεις τους. Για μένα, η χαρά είναι η υψηλότερη έκφραση αγάπης και μια από τις πιο σημαντικές διαθέσεις, καθώς συνδέει ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, κάστας, φυλής, ακόμη και με ζώα. Eνισχύει τους δεσμούς αγάπης και εξαφανίζει τη θλίψη, την αγωνία, την εκδικητικότητα και την εχθρότητα. Φέρνει ενότητα ακόμα και στη διαφορετικότητα. Μου αρέσει να καταγράφω κυρίως χαρούμενες διαθέσεις, καθώς αυτό σκορπίζει αγάπη και φέρνει χαμόγελο στους θεατές των λήψεων. Οι θεατές συνδέουν τις καλές στιγμές της ζωής τους, ακόμα και όταν παράλληλα αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημά τους, με την ευτυχία των φωτογραφιών. Αντλούν χαρά από τις φωτογραφίες και φέρνουν τη θετικότητα παντού στη ζωή τους. Οι φωτογραφίες μου δείχνουν εύθυμες σχέσεις μεταξύ γενεών, φίλων, μητέρας και κόρης καθώς και με κατοικίδια. Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε διάφορες επαρχίες της Ινδίας και το χαρούμενο χαμόγελό τους γεμίζει την καρδιά με αγάπη και χαρίζει πλατύ χαμόγελο σε όλους. Όπως γνωρίζουμε, η χαρά μας αυξάνεται μέσω της αλληλεπίδρασή μας με τον περίγυρό μας. Μέσω των εικόνων της συγκεκριμένης σειράς θέλησαν να μεταδώσω χαρά και αγάπη στους ανθρώπους από όλο τον κόσμο!

  • Η Happy Mukherjee κατέκτησε το χάλκινο έπαθλο EΙSA Maestro 2022 και 750€ μετρητά. Επιπρόσθετα, θα δει τις λήψεις της δημοσιευμένες σε όλα τα περιοδικά και τα site που ανήκουν στο Photography Expert Group της EISA.