EISA Maestro Διεθνείς Διαγωνισμοί

EISA MAΕSTRO 2023: OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!

Πάνω από 800 λήψεις συγκεντρώθηκαν, από τους φακούς 200 και πλέον φωτογράφων! 4250€ σε μετρητά & δημοσίευση στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη περιμένουν τους (-ις) διεθνείς νικητές και νικήτριες!

Mέσα στο Μάιο θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος εγκυρότητας όλων των συμμετοχών που συγκεντρώθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 1/5/23 και στη συνέχεια θα προγραμματιστεί η συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής που θα επιλέξει τους τρεις Έλληνες νικητές (-ιες). Ο πρώτος ή η πρώτη από αυτούς (-ες) θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού που θα ακολουθήσει!

Μάκης Παρασκευάς

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός της ΕISA προσφέρει κάτι μοναδικό: τη δυνατότητα να αποτυπωθεί εμφατικά το δημιουργικό στίγμα κάθε συμμετέχοντα (-σας)  στο παγκόσμιο φωτογραφικό στερέωμα, μέσα από ολοκληρωμένη προσέγγιση 5-8 λήψεων σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Για το 2023 το θέμα αυτό είναι “ANIMAL KINGDOM” (ZΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ).

Οι πολυάριθμες συμμετοχές που συγκεντρώθηκαν, είτε μέσω της απευθείας αποστολής τους στο Photonet είτε μέσω της φιλόξενης πλατφόρμας της μεγαλύτερης ελληνικής φωτογραφικής κοινότητας www.photocontest.gr, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά και είναι σίγουρο πως το έργο της επιλογής για την κριτική μας επιτροπή θα είναι εξαιρετικά απαιτητικό. Οι ενδεικτικές λήψεις που συνοδεύουν το άρθρο το πιστοποιούν με το παραπάνω!

Χρίστος Μέσης

Θυμίζουμε πως οι 3 εθνικοί νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν αποκλειστικά στο τεύχος του Ιουνίου του Photonet. Δεν θα υπάρξει προσωπική επικοινωνία – πληροφόρηση από πλευράς του περιοδικού, της EISA ή των άλλων μελών του Photography Expert Group προς τους συμμετεχόντες σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στο τέλος του Ιουνίου, όλοι οι Εθνικοί Νικητές του διαγωνισμού Maestro θα δουν τη δουλειά τους δημοσιευμένη στη σελίδα της EISA στο Facebook στο πλαίσιο του EISA’s Public’s Choice competition.

Οι διεθνείς νικητές θα ανακοινωθούν online στις 15/8/23 τόσο στο δικό μας site όσο και στο επίσημο site της EISA. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν τόσο στο Photonet Σεπτεμβρίου όσο και σε όλα τα φωτογραφικά περιοδικά & site – μέλη της EISA το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2023 αντίστοιχα.

Συνολικά, το επίπεδο του διαγωνισμού κάθε χρόνο ανεβαίνει και η δουλειά της επιλογής καθίσταται ολοένα και δυσκολότερη: εδώ μπορείτε να δείτε τους νικητές των 15 προηγούμενων Maestro!  

Παναγιώτης Δαλαγιώργος

Παρότι τα υλικά βραβεία του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικά (μετρητά κ.ο.κ.) αυτό που ενδεχομένως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι τα ΜΜΕ (περιοδικά και site) που θα φιλοξενήσουν τα portfolios των τριών πρώτων διεθνών νικητών. Είναι οι μεγαλύτεροι και πιο αξιοσέβαστοι φωτογραφικοί τίτλοι σε 16 διαφορετικές χώρες (από 3 ηπείρους) οι οποίοι συγκεντρώνουν αθροιστικά εκατομμύρια αναγνώστες.

Παναγιώτης Παπανίκος


Το Photography Expert Group της EISA


Χαρακτηριστικά εξώφυλλα

Ηλίας Κουρέας


Οι εθνικοί νικητές του διαγωνισμού κερδίζουν:

         1ο Βραβείο: Βιβλία αξίας 80€ 
        2ο Βραβείο: Βιβλία αξίας 60€ 
       3ο Βραβείο: Βιβλία αξίας 40€ 

 

 

 

 

Οι διεθνείς νικητές κερδίζουν:

1ο Βραβείο: Το χρυσό έπαθλο EΙSA Maestro 2023 & 1500€ μετρητά
2ο Βραβείο: Το αργυρό έπαθλο EΙSA Maestro 2023 & 1000€ μετρητά
3ο Βραβείο: Το χάλκινο έπαθλο EΙSA Maestro 2023 & 750€ μετρητά
Facebook Public’s Choice Award 2023: 1000€ μετρητά

 

 

 

 


Κωνσταντίνος Βασιλείου

Ανθή Γκούντρα

Αντώνης Λογοθέτης

Γεώργιος Γαλανόπουλος

Δημήτρης Αραμπατζής

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Panagiotis Frattis
  • Προσοχή: όλες οι φωτό του άρθρου προέρχονται από τις φετινές συμμετοχές του διαγωνισμού. Η δημοσίευσή τους δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πρόκριμα διάκρισης ή βράβευσης σε αυτόν. Οι επιλογές της κριτικής επιτροπής για τα τρία (3) portfolio που θα κερδίσουν τις τρεις (3) πρώτες θέσεις του φετινού εθνικού διαγωνισμού θα δημοσιευθούν αποκλειστικά στο τ. Ιουνίου του Photonet όπως ήδη τονίστηκε στο άρθρο.
 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;