EISA Maestro Διεθνείς Διαγωνισμοί

EISA MAΕSTRO 2023 – ΘΕΜΑ: “ANIMAL KINGDOM”

4250€ σε μετρητά & δημοσίευση στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη σε περιμένουν: διάβασε όλες τις λεπτομέρειες συμμετοχής!

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός της ΕISA σού προσφέρει κάτι μοναδικό: τη δυνατότητα να αποτυπώσεις εμφατικά το δημιουργικό σου στίγμα στο παγκόσμιο φωτογραφικό στερέωμα, μέσα από ολοκληρωμένη προσέγγιση 5-8 λήψεων σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Ανταγωνιστές σου; Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από 3 διαφορετικές ηπείρους: Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική! Είσαι έτοιμος (-η) να αντιμετωπίσεις την πρόκληση;


Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ OΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ:


Το θέμα του διαγωνισμού για το 2023 (ANIMAL KINGDOM – ZΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ) μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους: οι ιδέες που μπορείς να υλοποιήσεις είναι απειράριθμες! Με δεδομένο πως απαιτείται να στείλεις περισσότερες από μία εικόνες, σου θυμίζουμε πως οι κανόνες της φετινής διοργάνωσης σου ζητούν να δημιουργήσεις καινούριες λήψεις για τις ανάγκες του διαγωνισμού, οι οποίες να υπηρετούν με συνέπεια την ιδέα που θα συλλάβεις προκειμένου να υλοποιήσεις το θέμα, και να μην καταφύγεις στο αρχείο σου!

Το επίπεδο του διαγωνισμού κάθε χρόνο ανεβαίνει και η δουλειά της επιλογής καθίσταται ολοένα και δυσκολότερη: εδώ μπορείς να δεις τους νικητές των 15 προηγούμενων Maestro!  

Τα υλικά βραβεία του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικά (μετρητά – ταξίδια) ωστόσο αυτό που ενδεχομένως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι τα ΜΜΕ (περιοδικά και site) που θα φιλοξενήσουν τα portfolios των τριών πρώτων διεθνών νικητών. Είναι οι μεγαλύτεροι και πιο αξιοσέβαστοι φωτογραφικοί τίτλοι σε 16 διαφορετικές χώρες (από 3 ηπείρους όπως ήδη σημειώθηκε) οι οποίοι συγκεντρώνουν αθροιστικά εκατομμύρια αναγνώστες.


Το Photography Expert Group της EISA


Χαρακτηριστικά εξώφυλλα

Όροι συμμετοχής


Ας τους δούμε αναλυτικά:

 • Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, σε εθνικό επίπεδο, θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 1/5/2023 (τελευταία ημέρα αποστολής εικόνων, ως τις 23:59:59).
 • Περιμένουμε τη δική σας συμμετοχή, αποτελούμενη από portfolio 5-8 εικόνων, αποκλειστικά σε ψηφιακά αρχεία JPEG (ακόμα κι αν σκανάρετε από φιλμ) με μέγιστη διάσταση πλευράς κάθε αρχείου τα 800pixels. Εφόσον επιλεγείτε για το τελικό στάδιο του διαγωνισμού, τα ίδια αρχεία θα σας ζητηθούν σε υψηλότερη ανάλυση (3000pixels).
 • Mπορείτε να κάνετε upload τις εικόνες της συμμετοχής σας με ένα κλικ εδώ! Τρόπος ονομασίας αρχείων συμμετοχής: όνομα & επίθετο φωτογράφου σε λατινικό αλφάβητο. Π.χ.: Giannis_Ioannidis
 • Eναλλακτικά (σε περίπτωση λ.χ. που δεν διαθέτετε ένα λογαριασμό Google) μπορείτε να κάνετε upload τις εικόνες της συμμετοχής σας μέσω της φιλόξενης πλατφόρμας του www.photocontest.gr. Το σχετικό link είναι διαθέσιμο με ένα κλικ εδώ!
 • Όπως κάθε χρόνο, θα γίνεται δεκτή μία συμμετοχή ανά άτομο (δλδ. ένα portfolio 5-8 εικόνων).
 • Κάθε φωτογράφος οφείλει να στείλει δικό του, πρωτότυπο υλικό. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού και τα περιοδικά ή site – μέλη της EISA δε φέρουν ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα παραβίασης copyright, που μπορεί να προκληθούν με ευθύνη των συμμετεχόντων σε αυτόν.
 • Οι συμμετοχές που θα συγκεντρωθούν θα μελετηθούν από την κριτική επιτροπή που θα σχηματιστεί από τη συντακτική ομάδα του Photonet και κατόπιν θα γίνει η επιλογή των νικητών του ελληνικού σκέλους του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός είναι ελεύθερος για συμμετοχή μόνο σε κατοίκους της ελληνικής επικράτειας.
 • Οι νικητές του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού θα επιλεγούν από τους επικεφαλής  των περιοδικών & sites που απαρτίζουν το Photography Expert Group της EISA.
 • Θα επιλεγούν τρεις νικητές (1ος, 2ος, 3ος) τόσο στα πλαίσια των εθνικών διαγωνισμών όσο και στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν τις βραβευμένες εικόνες δωρεάν σε διεθνές επίπεδο, σε οποιοδήποτε φορμά ή μέσο, για τους σκοπούς της προώθησης του διαγωνισμού.
 • Στο τέλος του Ιουνίου, όλοι οι Εθνικοί Νικητές του διαγωνισμού Maestro θα δουν τη δουλειά τους δημοσιευμένη στη σελίδα της EISA στο Facebook στο πλαίσιο του EISA’s Public’s Choice competition.
 • Δεν θα υπάρξει προσωπική επικοινωνία – πληροφόρηση από πλευράς της EISA ή των μελών του Photography Expert Group προς τους συμμετεχόντες σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
 •  Ο Εθνικός Νικητής θα ανακοινωθεί στο τεύχος Ιουνίου 2023 του Photonet ενώ οι διεθνείς νικητές θα παρουσιαστούν τόσο στο Photonet Σεπτεμβρίου όσο και σε όλα τα φωτογραφικά περιοδικά & site – μέλη της EISA  το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2023 αντίστοιχα.

Οι εθνικοί νικητές του διαγωνισμού κερδίζουν:

         1ο Βραβείο: Βιβλία αξίας 80€ 
        2ο Βραβείο: Βιβλία αξίας 60€ 
       3ο Βραβείο: Βιβλία αξίας 40€ 

 

 

 

 

Οι διεθνείς νικητές κερδίζουν:

1ο Βραβείο: Το χρυσό έπαθλο EΙSA Maestro 2023 & 1500€ μετρητά
2ο Βραβείο: Το αργυρό έπαθλο EΙSA Maestro 2023 & 1000€ μετρητά
3ο Βραβείο: Το χάλκινο έπαθλο EΙSA Maestro 2023 & 750€ μετρητά
Facebook Public’s Choice Award 2023: 1000€ μετρητά

 

 

 

 

 • Οι διεθνείς νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν, εφόσον οι διεθνείς συγκυρίες το επιτρέψουν, στη βραδιά απονομής των Βραβείων EISA, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Βερολίνο. Αλλιώς θα ανακοινωθούν online την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023.
 • Όλες οι εικόνες των εθνικών νικητών του φετινού διαγωνισμού θα αναρτηθούν στη σελίδα της EISA στο Facebook, προκειμένου το κοινό να κάνει τη δική του επιλογή για το Public’s Choice Award.  

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;