Market

Η EIZO ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ!

H λέξη “EIZO” στα ιαπωνικά σημαίνει «Εικόνα»!

Η εταιρία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1968, ως κατασκευαστής ασπρόμαυρων τηλεοράσεων στην Ιαπωνία.

Στη δεκαετία του 1980, η EIZO άρχισε να κατασκευάζει οθόνες για εταιρικούς της πελάτες (OEM) και στη συνέχεια επέκτεινε την παραγωγή της σε μια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων.  Σήμερα, διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 80 χώρες, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως:

  • σε χώρους Γραφείου και Σπιτιού
  • σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, όπως Νοσοκομεία, Χειρουργεία, Τμήματα Ακτινολογίας κ.ά.
  • σε κέντρα/δομές καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως στούντιο Φωτογραφίας, Post Production και Τηλεόρασης, Ατελιέ Γραφιστικής, Περιοδικά κ.ά
  • σε εγκαταστάσεις Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας
  • σε Χρηματιστηριακές Εταιρείες
  • σε Αίθουσες Ελέγχου Βιομηχανιών και Ναυτιλιακών Εταιριών κ.ά

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ιστορίας της, η EIZO αφιέρωσε πόρους και χρόνο ώστε να πραγματοποιήσει τη δική της έρευνα και ανάπτυξη και κατάφερε σύντομα να καθιερώσει τη δική της τεχνογνωσία στην κατασκευή και στον ποιοτικό έλεγχο των οθονών, στο χώρο των δικών της πλέον εγκαταστάσεων και βασισμένη στις δικές της μόνον δυνατότητες και δυναμικές.

Καθώς η τεχνολογία εξελισσόταν και συνεπώς όταν οι υπάρχουσες λύσεις καταστάθηκαν πλέον ανεπαρκείς, η EIZO, για άλλη μια φορά αυτοδύναμα, σχεδίασε τους δικούς της επεξεργαστές και ανέπτυξε το δικό της λογισμικό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενίσχυσε τη σειρά των προϊόντων της, προσδίδοντας μια μεγάλη προστιθέμενη αξία και ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην όλη διαδικασία παραγωγής. Αυτό το πνεύμα και η φιλοσοφία της εταιρίας, για τεχνική και κατασκευαστική ανεξαρτησία, είχε σαν αποτέλεσμα η EIZO να διακριθεί παγκοσμίως για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στην αγορά, που διασφαλίζουν ταυτόχρονα άριστη ποιότητα και υψηλή αξιοπιστία.

Φωτογραφία του χρήστη EIZO.

«Η EIZO μεταμορφώθηκε από έναν μικρό κατασκευαστή οθονών σε μια Εταιρεία-Ηγέτιδα στο χώρο της απεικόνισης, αναπτύσσοντας, παράγοντας και προωθώντας τις καλύτερες λύσεις visual display στον κόσμο», αναφέρει ο κ. Yoshitaka Jitsumori, ο πρόεδρος και CEO της EIZO. «Μέσα στα επόμενα χρόνια θα επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία μας περί απεικόνισης, ώστε να ανταποκρινόμαστε διαρκώς στις προσδοκίες των πελατών μας, με απώτερο στόχο να δημιουργήσουμε ένα μέλλον ευημερίας βιωμένο μέσα από την αξία των εικόνων, με τον τρόπο που μόνο η EIZO ξέρει να δημιουργεί».

Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια επετείου της, η EIZO μοιράζεται καινούργιο υλικό με τους followers της στα κοινωνικά δίκτυα. Ξεκινώντας από τις 4 Απριλίου η EIZO αναρτά ένα επεισόδιο ή κάποιο κομμάτι της ιστορίας της στην σελίδα της στο Facebook και στο LinkedIn, σε πολλές χώρες και γλώσσες, κάθε Τετάρτη, για 50 εβδομάδες. Οι δημοσιεύσεις καλύπτουν μια τεράστια ποικιλία θεμάτων, όπως την προέλευση της εταιρίας, τη μετέπειτα εξέλιξή της σε κορυφαίο κατασκευαστή οθονών, τα vintage προϊόντα που κυκλοφόρησε όλα αυτά τα χρόνια και τη σημερινή της θέση ως Εταιρεία-Ηγέτιδα οπτικής τεχνολογίας.

Φωτογραφία του χρήστη EIZO.

  • Oι εικόνες του άρθρου προέρχονται από τα κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Ιαπωνία.