Ενδιαφέρουν

Ε.Κ.Φ.Α.: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

“Αυτός ο αγώνας είναι και δικός σας αγώνας, μας αφορά όλους μας, σήμερα είμαστε εμείς, αύριο θα είναι ένας άλλος κλάδος, μια άλλη ομάδα συνανθρώπων μας.”

Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας με νέα ανοικτή επιστολή της (12/9/23) προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τονίζει τα εξής:


Συμπολίτες μας,

Ο φωτογραφικός κλάδος εδώ και έξι μήνες αγωνίζεται για να διασώσει από την κλοπή τη φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας και των υπόλοιπων φωτογραφιών κρατικών εγγράφων από μια εταιρεία φάντασμα που λειτουργεί μέσω του ανάλγητου κράτους, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς διαφάνεια.

Εάν εφαρμοστεί η μεθόδευση αυτή σε ένα χρόνο δεν θα υπάρχουν φωτογραφεία, θέλουν να μας οδηγήσουν στην ανεργία, την εξαθλίωση, την μετανάστευση. Θέλουν να σβήσουν από το χάρτη όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς Επαγγελματοβιοτέχνες, για να θριαμβεύσουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές.

Συμπολίτες μας,

Απευθυνόμαστε σε όλους σας, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις και κομματική τοποθέτηση, αλλά και ανεξάρτητα από επαγγελματική δραστηριότητα. Αυτός ο αγώνας είναι και δικός σας αγώνας, μας αφορά όλους μας, σήμερα είμαστε εμείς, αύριο θα είναι ένας άλλος κλάδος, μια άλλη ομάδα συνανθρώπων μας.

Σας καλούμε όλους αύριο 13/09/2023 στις 16:00 στο Σύνταγμα. Η συμμετοχή και η συμπαράστασή σας θα μας είναι πολύτιμη.

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Φ.Α., Βασίλης Στάμος

Ο αναπληρωτής Γ. Γραμματέας, Δημήτρης Ελεφάντης


Kινητοποίηση και στην Πελοπόννησο

Υπό την Αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων την Τετάρτη 13-9-23 και ώρα 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο) η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα των φωτογραφιών των νέων ταυτοτήτων.

Στη σχετική ανακοίνωση, που υπογράφουν ο Πρόεδρος Γεώργιος Μέλλιος και η Γεν. Γραμματέας Αιμιλία Βουδικλάρη, σημειώνονται τα εξής: “Η προκλητική αδιαφορία του κράτους προς τον κλάδο μας, μας αναγκάζει να βγούμε στους δρόμους για μια ακόμα φορά. Η φωτογράφιση των πολιτών για τα επίσημα επίσημα κρατικά έγγραφα πρέπει να μείνει στα φωτογραφεία, μιας και οι επαγγελματίες φωτογράφοι είναι καταρτισμένοι και πιστοποιημένοι και εξυπηρετούν χρόνια τον πολίτη.”