Ενδιαφέρουν

ΕΚΦΑ: ANAKOIΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΔΑ & ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε ολόκληρα τα σχετικά κείμενα!

Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας ανακοίνωσε καταρχάς (25/4/24) σχετικά με το “διάτρητο ψευτοδιαγωνισμό” όπως τον χαρακτηρίζει του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τα εξής:


Συνάδελφοι,

Μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας, με καταγγελίες στα κόμματα της αντιπολίτευσης που προκάλεσαν επερωτήσεις στη βουλή καθώς και δημοσιεύσεις στον τύπο και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο ενημέρωσης, ο διάτρητος ψευτοδιαγωνισμός στο ΠΑΔΑ που αφορά τις φωτογραφήσεις των τελετών καθομολόγησης που στόχο είχε την απόλυτα καμουφλαρισμένη μονοπώλησή του ή τουλάχιστον την ολιγοπώληση αυτού, ακυρώθηκε δύο φορές.

Καλούμε τους υπεύθυνους του ΠΑΔΑ για την συγκεκριμένη διαδικασία, να προχωρήσουν σε μια έντιμη συμφωνία με όλα τα φωτογραφεία που έδειξαν ενδιαφέρον προς όφελος των επαγγελματιών φωτογράφων αλλά κυρίως των αποφοίτων.

Το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος σκληρής και υπέρμετρης κερδοφορίας, ούτε μονοπώλησης της συγκεκριμένης φωτογραφικής δραστηριότητας. Στο δημόσιο πανεπιστήμιο έχουν δικαίωμα όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι που τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να θεωρούνται επαγγελματίες.


Με δεύτερη ανακοίνωσή της με την ίδια ημερομηνία (25/4/24), η ΕΚΦΑ απευθύνεται στο Διοικητή του Τμήματος Αλλοδαπών Αττικής:

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά του Τμήματος Αλλοδαπών Αττικής,

Εδώ και μέρες έχουμε καταγγελίες πως δίπλα στο τμήμα σας έχει δημιουργηθεί παραμάγαζο λήψης φωτογραφιών μεταναστών και παραπλανητικά – υποχρεωτικά οι μετανάστες οδηγούνται στο παραμάγαζο αυτό, αφού η υπηρεσία σας δεν κάνει αποδεκτές τις φωτογραφίες από επαγγελματίες φωτογράφους.

Καταγγέλλουμε την ενέργεια και την κατάσταση αυτή, όποιος και αν είναι υπεύθυνος, και θα προχωρήσουμε σε καταγγελίες στον τύπο και στη Βουλή.

Παρακαλούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξομάλυνση της κατάστασης που θίγει και προσβάλει άμεσα τους επαγγελματίες φωτογράφους.