Νέα

Ε.Κ.Φ.Α. – Π.Ο.Φ.: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Κ.Φ.Α. ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι σχετικές ανακοινώσεις στιγματίζουν επίσης “το όργιο του παραεπαγγελματισμού που λαμβάνει χώρο στα κρατικά πανεπιστήμια εδώ και πολλά χρόνια” (Ε.Κ.Φ.Α.) καθώς “πολλά άτομα χωρίς να είναι επαγγελματίες  και λειτουργώντας παράτυπα και παράνομα, φωτογραφίζουν  εκδηλώσεις και πωλούν το υλικό χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και χωρίς να αποδίδουν τους αντίστοιχους φόρους στο κράτος” (Π.Ο.Φ.).

Διαβάστε καταρχάς το Δελτίο Τύπου (με ημερομηνία 28/1/23) από την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας:


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα, 28/01/2023, στις 9 π.μ. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σε νόμιμη φωτογράφιση με παρόντες μέλη του Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α. τον πρόεδρο, κύριο Βασίλη Στάμο, τον Γ. Γραμματέα κύριο Νίκο Χατζηβασιλείου καθώς και το μέλος κύριο Ελεφάντη Δημήτρη, παραεπαγγελματίες του χώρου επιτέθηκαν φραστικά αλλά και χειροδικώντας προς τον πρόεδρο.

Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή και θα προβούμε σε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Καταγγέλλουμε το όργιο αυτό του παραεπαγγελματισμού που λαμβάνει χώρο στα κρατικά πανεπιστήμια εδώ και πολλά χρόνια.

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους, μέλη της Ε.Κ.Φ.Α. και μη να στηρίξουν την προσπάθεια μας αυτή προς όφελος των επαγγελματιών φωτογράφων.

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος, Βασίλης Στάμος

O Γ. Γραμματέας, Νίκος Χατζηβασιλείου


Aκολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, την οποία λάβαμε στις 30/1/23:


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων ενημερώθηκε από την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών ότι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, συγκεκριμένα άτομα τα οποία δεν κατέχουν την επαγγελματική ιδιότητα του φωτογράφου προπηλάκισαν  μέλη της, κατά την διάρκεια φωτογράφισης αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση με φωνές, ύβρις αλλά και προσπάθεια χειροδικίας και καλούμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να αποβάλλει όσους δραστηριοποιούνται στις εκδηλώσεις του χωρίς να κατέχουν υπόσταση ως επαγγελματίες, με την απαραίτητη έναρξη επαγγέλματος και ύπαρξη φορολογικών στοιχείων.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο περιστατικό δεν συμβαίνει πρώτη φορά σε ακαδημαϊκούς χώρους της χώρας μας. Για πολλά χρόνια τώρα επικρατεί ασυδοσία στην φωτογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Πολλά άτομα χωρίς να είναι επαγγελματίες  και λειτουργώντας παράτυπα και παράνομα, φωτογραφίζουν  εκδηλώσεις και πωλούν το υλικό χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και χωρίς να αποδίδουν τους αντίστοιχους φόρους στο κράτος.

Καλούμε τους Πρυτάνεις των Σχολών ανά την Ελλάδα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου όσων αποφασίζουν να καλύψουν φωτογραφικά μία εκδήλωση στους χώρους των ιδρυμάτων και να βεβαιώνονται ότι πρόκειται για επαγγελματίες φωτογράφους οι οποίοι λειτουργούν νόμιμα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων καλεί όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους που δραστηριοποιούνται στην φωτογραφική κάλυψη εκδηλώσεων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας να καταγγέλλουν όσους λειτουργούν παράνομα στις αρχές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων θα προβεί σε άμεσες ενέργειες ενημέρωσης των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για να εκθέσει το πρόβλημα που υπάρχει και να προτείνει λύσεις για την ομαλή διεξαγωγή της φωτογράφισης των εκδηλώσεων τους.

 


  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Pixabay

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Ρούλα Χαρίτου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 2008 στη Nexus Publications, στον τομέα της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. H επικοινωνία για εκείνη είναι τρόπος ζωής και γι' αυτό και ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν. Αγαπάει επίσης το χορό και τη μουσική.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;