Ενδιαφέρουν

ΕΚΦΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση!

Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας ανακοίνωσε (28/2/24) τα εξής:


Σήμερα (σ.σ.: χτες), 28/02/2024, ημέρα της τραγικής επετείου του εγκλήματος των Τεμπών,  επιλέξαμε συμβολικά να διαμαρτυρηθούμε σαν κλάδος ζητώντας το αυτονόητο για την κοινωνία αλλά και για το φωτογραφικό επάγγελμα: Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ισονομία.

Σήμερα ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πρωτοφανούς κρίσης για τον φωτογραφικό κλάδο και πέντε μήνες μετά την εφαρμογή του μέτρου που αφορά την φωτογραφία της νέας ταυτότητας, είχαμε την πιο ουσιαστική συζήτηση για το πρόβλημα με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κύριο Μάνο Λογοθέτη.

Συμφωνήσαμε σε τρείς βασικούς πυλώνες που είναι και θέσεις της Ε.Κ.Φ.Α. και πήραμε την υπόσχεση για μια συνάντηση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδος με τον υπουργό τον κύριο Χρυσοχοΐδη, στον οποίο παρουσία του κυρίου Γ.Γ. θα εκθέσουμε και θα αναλύσουμε με επιχειρήματα, τις θέσεις μας, η υλοποίηση των οποίων θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και των φωτογράφων, θα διευκολύνει την πολιτεία να γίνει πιο παραγωγική και πιο αποτελεσματική στην διεκπεραίωση του έργου των νέων ταυτοτήτων και θα αφήσει τους αστυνομικούς να ασχοληθούν απερίσπαστοι με το πραγματικό τους λειτούργημα που δεν είναι άλλο από την προστασία των πολιτών και την πάταξη του εγκλήματος.

Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν σήμερα, ιδιαίτερα όσους ήρθαν από την επαρχία. Ευχαριστούμε τον κύριο Μάνο Λογοθέτη για την κατανόηση των προβλημάτων και την ειλικρινή προσπάθεια για την επίλυση των δυσλειτουργιών. Συνεχίζουμε μέχρι τη οριστική λύση και την τελική δικαίωση.

Το Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α.

 


Aρθρογράφος

Ρούλα Χαρίτου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 2008 στη Nexus Publications, στον τομέα της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. H επικοινωνία για εκείνη είναι τρόπος ζωής και γι' αυτό και ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν. Αγαπάει επίσης το χορό και τη μουσική.