Ενδιαφέρουν

ΕΚΦΑ: AYTOΨΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ & ΣΤΗΝ ΑΠΟΚ/ΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Διαβάστε ολόκληρo τα σχετικό κείμενο!

Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας ανακοίνωσε (29/4/24) τα εξής:


Συνάδελφοι,

Σήμερα, Μ. Δευτέρα 29/04/2024 στις 08:00 π.μ. αντιπροσωπεία της Ε.Κ.Φ.Α. αποτελούμενη από τους Βασίλη Στάμο, Πρόεδρο, Δημήτρη Παπαγεωργίου, Μέλος Δ.Σ. Δήμητρα Γεωργία Χαραλαμποπούλου, Μέλος Δ.Σ. και Απόστολο Παπαδάκη, μέλος Ε.Κ.Φ.Α. πραγματοποίησε αυτοψία – παράσταση διαμαρτυρίας στους χώρους της Διοίκησης Αλλοδαπών και στην αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής / Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μεταναστών.

Ο Διοικητής της Διοίκησης Αλλοδαπών μας υποδέχτηκε με μεγάλη προθυμία να μας ενημερώσει και να μας εξυπηρετήσει. Μας διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Τμήματός του. Συμφωνήσαμε μάλιστα στο ενημερωτικό έντυπο που χορηγεί η υπηρεσία στους αλλοδαπούς και μετανάστες να προστεθεί η φράση: «Για ασφαλέστερες και έγκυρες φωτογραφίες θα απευθύνεστε σε επαγγελματίες πιστοποιημένους φωτογράφους».

Στην αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής / Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μεταναστών, εκεί που υπάρχει ουσιαστικά το πρόβλημα, συναντήσαμε σθεναρή άρνηση για ενημέρωση, μάλιστα αρνήθηκαν να μας επιτρέψουν να εισέλθουμε στο χώρο με διάφορες απειλές και προφάσεις. Η εντύπωση «άβατου» που προσπάθησαν να μας επιβάλλουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ενισχύει τις υποψίες μας μετά τις καταγγελίες που έφτασαν σε εμάς ότι υπάρχει κάτι παράνομο και παράτυπο.

Θα αναφέρουμε και θα  καταγγείλουμε το φαινόμενο εκμετάλλευσης και διαφθοράς σε κάθε αρμόδιο φορέα καθώς και στα κόμματα της Βουλής μέχρι να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Το Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α.