Market

ΕΚΦΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης (στις 19/10) αποφασίστηκε η συμμετοχή του κλάδου στην απεργία της 9ης/11, με τετράωρη στάση εργασίας.

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου που λάβαμε (7/11/22) από την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας!


ΚΑΛΕΣΜΑ

9 Νοέμβρη διαδηλώνουμε για τις ανάγκες μας

Όλοι 10:00 π.μ. στα γραφεία της Ένωσής μας

Το ΔΣ της ΕΚΦΑ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους φωτογράφους. Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης 19/10/2022 αποφασίστηκε η συμμετοχή του κλάδου μας στην απεργία της 9/11/2022 με τετράωρη στάση εργασίας.

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα, μένοντας σιωπηλοί μέσα στα μαγαζιά μας. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, για το εισόδημά μας, για το μέλλον των επιχειρήσεών μας.

Τα συσσωρευμένα χρέη που έχουμε δημιουργήθηκαν εξαιτίας της άδικης έμμεσης και άμεσης φορολογίας, των απαράδεκτων χαρατσιών όπως του ΕΝΦΙΑ και του Τέλους Επιτηδεύματος που τελικά παρά τις υποσχέσεις καμία Κυβέρνηση δεν τα κατήργησε. Δημιουργήθηκαν από την απαράδεχτη διαχείριση της πανδημίας που κράτησε για μήνες τις επιχειρήσεις μας κλειστές και σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέφουμε ακόμα και τα ψίχουλα των επιστρεπτέων προκαταβολών, όταν οι μεγάλοι όμιλοι πήραν ζεστό παραδάκι εκατομμυρίων που δε θα επιστρέψουν ποτέ. Με τον ίδιο τρόπο θα δημιουργηθούν και νέα χρέη αφού από 1/01/23 αυξάνονται αδικαιολόγητα και οι ασφαλιστικές μας εισφορές και δημιουργείτε ένα ακόμη βάρος στα ήδη συσσωρευμένα.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ … ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Δεν ανεχόμαστε άλλο τις απειλές για κοψίματα ρεύματος και φυσικού αερίου στο σπίτι και στην επιχείρηση, επειδή αδυνατούμε να πληρώσουμε τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Δεν αντέχουμε τη μεγάλη ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα που εξανεμίζουν το εισόδημά μας.

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο άδικους φόρους και χαράτσια.

Δεν ανεχόμαστε να βρισκόμαστε στις ΜΑΥΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ των πλειστηριασμών από τους οποίους δε γλιτώνει ούτε η πρώτη κατοικία ούτε ο εξοπλισμός μας.

Δεν ανεχόμαστε τον εκφοβισμό ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται – πεθαίνει» όταν η κυβέρνηση και άλλοι καλοθελητές αντί να καταργούν, μονιμοποιούν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και χαρίζουν απλόχερα αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Δεν ανεχόμαστε τον εκβιασμό και τις υψηλές απαιτήσεις των μεγάλων ομίλων και προμηθευτών μας που μας οδηγούν στο κλείσιμο.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που όλο τάζουν «φως στο τούνελ» για να μας έχουν συνεχώς στο «περίμενε» και να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Ήρθε η ώρα να τους προσπεράσουμε με τον ΑΓΩΝΑ μας. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε επαγγελματία που προβληματίζεται και δεν αντέχει το άγχος της ανασφάλειας και τη θηλιά των χρεών, να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στις 9 Νοέμβρη να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες διαδηλωτές. Για να ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.

Διεκδικούμε:

 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών
 • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.
 • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. – Αυξήσεις στις συντάξεις
 • Όχι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που έρχεται με το νέο έτος!
 • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
 • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και εξοπλισμού.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης».
 • Προστασία με νόμο της ενοικιαζόμενης επαγγελματικής στέγης από τις υπέρογκες αυξήσεις και τις εξώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΜΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ



 • Ε.Κ.Φ Α – ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 • Διεύθυνση: Ιπποκράτους 13, 106 79 – ΑΘΗΝΑ / τηλ.: 210 36 10 345
 • www.ekfa1916.gr

 – Φωτό: Luis Quintero


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   



Aρθρογράφος

Ρούλα Χαρίτου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 2008 στη Nexus Publications, στον τομέα της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. H επικοινωνία για εκείνη είναι τρόπος ζωής και γι' αυτό και ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν. Αγαπάει επίσης το χορό και τη μουσική.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;