Νέα

ΕΚΦΑ: ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3!

Σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Ένωσης, με ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε στάση εργασίας μετά τις 11πμ και καλεί όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στις 11:30πμ στην Ομόνοια.

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου (με ημερομηνία 7/3/23) που λάβαμε από την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας!


Συνάδελφοι,

το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών μας έχει συγκλονίσει όλους. Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά με τον πιο ωμό και απάνθρωπο τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή αποτελεί αναλώσιμο υλικό στο βωμό του υπερκέρδους των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Είναι και δική μας ευθύνη να βάλουμε ένα τέλος στην ασυδοσία του κράτους και του μεγάλου κεφαλαίου που θυσιάζουν χωρίς ίχνος ντροπής τον ανθό της νεολαίας μας για χάρη των κερδών και του χρήματος.

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα Ασφαλείς Δημόσιες & Φθηνές Μεταφορές – Συγκοινωνίες.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες έμπορους, βιοτέχνες, επαγγελματίες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις καταδίκης για το έγκλημα στα Τέμπη τις προηγούμενες μέρες και ιδιαίτερα στην μεγαλειώδη συγκέντρωση της Κυριακής.

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης και όσων κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Οι καταγγελίες των εργαζομένων ήταν συνεχείς και με κραυγές αγωνίας προειδοποιούσαν για το κακό. Κανείς δε δικαιούται να λέει “δε γνώριζα”. Οι συγγνώμες του Πρωθυπουργού και τα δάκρυα των Υπουργών δε πείθουν κανέναν. Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι εγκληματικές. Όσοι κυβέρνησαν τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια είναι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος στα Τέμπη.

Αρκετά ματώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια για τα κέρδη των εταιριών. Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να παρθούν  μέτρα για ασφαλείς Συγκοινωνίες.

Τώρα είναι  ώρα να μετατρέψουμε την οργή και τη θλίψη μας σε αγώνα. Δίνουμε υπόσχεση στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, ότι συντασσόμαστε με τον αγώνα τους για να μην συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα.

Το ΔΣ της Ε.Κ.Φ.Α. στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε στάση εργασίας μετά τις 11:00 και καλεί όλους επαγγελματίες φωτογράφους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση στις 11:30 στην Ομόνοια – 12:30 στα Προπύλαια πίσω από το πανό της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Συλλόγων Αττικής (Ο.Β.Σ.Α.).

Την Τέταρτη 8 Μάρτη στην Συγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30 π.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα αλλά και να μην επαναληφθεί.

ΤΟ Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α.


  • Ε.Κ.Φ Α – ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  • Διεύθυνση: Ιπποκράτους 13, 106 79 – ΑΘΗΝΑ / τηλ.: 210 36 10 345
  • www.ekfa1916.gr

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: visuals

Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;