Ενδιαφέρουν

ΕΚΦΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε ολόκληρο τo σχετικό κείμενο!

Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας ανακοίνωσε (22/5/24) τα εξής:


Αγαπητοί συνάδελφοι Επαγγελματίες Φωτογράφοι,

Από τον Οκτώβριο του 2021 με την αλλαγή στο Δ.Σ. που προέκυψε μετά τις εκλογές ο νέος πρόεδρος και μέρος του Δ.Σ. επιχειρήσαμε μια νέα πορεία της Ε.Κ.Φ.Α. με στόχο η Ένωση να είναι ενεργή σε όλους τους τομείς, εργασιακό, κοινωνικό, πολιτιστικό αλλά και να είναι ενεργή και δυνατή στον διεκδικητικό τομέα και στην ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων είτε είναι μέλη είτε όχι. Προσπαθήσαμε ιδιαίτερα στον τομέα της ενημέρωσης έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι να έχουν πλήρη γνώση και άποψη για το τι συμβαίνει στον χώρο μας.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις συντηρητικές κοινωνίες πόσο μάλλον στην άκρως συντηρητική ελληνική κοινωνία οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές αλλά άγονες και χωρίς προτάσεις και αντιπροτάσεις, έτσι απλά για να μην υπάρχει καμία πρόοδος και να διαιωνίζεται το τέλμα του παρελθόντος.

Με την εμφάνιση της επίμαχης ΚΥΑ για τις ταυτότητες, ο πρόεδρος και μέρος του Δ.Σ. κινηθήκαμε προς κάθε κατεύθυνση σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για το πρόβλημα, των αρμοδίων, των συναδέλφων και της κοινωνίας μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ή και κάθε άλλου πρόσφορου μέσου, όπως επίσης κινητοποιήσαμε τον κλάδο όσες φορές ήταν απαραίτητο. Ακολούθησε και εξακολουθεί να υπάρχει ένας αγώνας ενός και πλέον έτους σε μια προσπάθεια διάσωσης του κλάδου από την απώλεια σοβαρού μέρους του εισοδήματός του.

Φτάσαμε στις αναγκαστικές εκλογές στις 22/01/2024 που έγιναν με κάθε νομιμότητα και όπως ορίζει το καταστατικό της Ε.Κ.Φ.Α. και με τη σύμφωνη γνώμη και τις οδηγίες δικαστικού αντιπροσώπου διορισμένης από τον Δικηγορικό Σύλλογο, η οποία έδωσε οδηγίες, επέβλεψε και επέβαλε τον τρόπο διεξαγωγής όλης της εκλογικής διαδικασίας, παρά τις προσπάθειες της αντίδρασης να ματαιώσουν με τραμπουκισμούς και απειλές την εκλογική διαδικασία. Επίσης παρά τις εκκλήσεις της δικαστικής αντιπροσώπου, τουλάχιστον για τρείς φορές δεν κατέθεσαν ψηφοδέλτια ως όφειλαν, με αποτέλεσμα να μην εκλεγούν από την πλευρά της συντήρησης και του παλιού κατεστημένου μέλη στο Δ.Σ.

Στο νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές στις 22/01/2024 υπάρχουν μόνο δυο μέλη από το προηγούμενο Δ.Σ. ο πρόεδρος και η ταμίας, όλοι οι άλλοι συνάδελφοι είναι νέοι, δεν έχουν ασχοληθεί ξανά και μοναδικό τους μέλημα είναι να βοηθήσουν αυτή τη δύσκολη προσπάθεια στη πολύ δύσκολη συγκυρία με όποιον τρόπο μπορέσουν. Από τις 22/01/2024 μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει το πιο παραγωγικό Δ.Σ. όλων των εποχών με πλήθος εξερχόμενων εγγράφων σε υπουργεία, υπηρεσίες, κόμματα της Βουλής, επιμελητήρια και κάθε αρμόδιο. Έχουν εκδοθεί δεκάδες Δελτία Τύπου και έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις όπου απειλείται και θίγεται το φωτογραφικό επάγγελμα. Έχουμε δημιουργήσει τον ekfaradio, τον ραδιοσταθμό της Ένωσης, τράπεζα αίματος σε Νοσοκομείο της Αθήνας και πάρα πολλά άλλα.

Απέναντι σε αυτό το πιο δημιουργικό και δραστήριο Δ.Σ. από τις πρώτες μέρες της ζωής του τάχθηκαν τα μέλη της λεγόμενης Αγωνιστικής Συνεργασίας (Κ.Κ.Ε.) και η παλιά Διαμαντοπουλική συντήρηση. Είναι οι εκφραστές του τίποτα και του απολύτου τέλματος των τελευταίων ετών. Και εάν στρέφονταν απέναντι στο Δ.Σ. με προτάσεις και κριτική διάθεση θα ήταν δημιουργικό και γόνιμο. Στέφονται απέναντι στο Δ.Σ. με συνεχείς αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα, άλλα τα χάνουν, σε άλλα δεν εμφανίζονται, έτσι απλά για να μας απασχολούν να μας φθείρουν και να μας προκαλούν άσκοπα έξοδα και χάσιμο χρόνου. Συνήθεις μάρτυρες οι: Διαμαντόπουλος Σπ. και Μαραγκός Ευ.

Συνάδελφοι, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που έχετε διαπιστώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τον διαρκή, σκληρό και επίπονο αγώνα που διεξάγουμε καθημερινά για το καλό, το όφελος και την πρόοδο του φωτογραφικού κλάδου και ζητάμε την συμπαράστασή σας. Σας ζητάμε να σταθείτε δίπλα μας και απέναντι σε αυτούς που δεν σπατάλησαν ούτε δευτερόλεπτο στον κοινό αγώνα, παρά μόνον εμπόδια και τρικλοποδιές έβαζαν όταν όλοι εμείς δίνουμε σκληρό αγώνα για την επιβίωση του φωτογραφικού κλάδου και της δουλειάς μας.

Σας επισυνάπτουμε τα ονόματα όσων έχουν κάνει αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα στην Ε.Κ.Φ.Α. για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Χαρακτηριστικό πως η συντριπτική πλειοψηφία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την Ένωση και δεν έχει δώσει παρόν σε καμιά συλλογική ενέργεια και δράση. Χαρακτηριστικό πως ο κύριος Οικονόμου Βασίλης δεν υπήρξε ποτέ μέλος της Ε.Κ.Φ.Α. έγινε μετά τις εκλογές στις 22/01/2024 και θέλει να προσβάλει τις εκλογές που έγιναν πριν την ένταξή του στην Ένωση.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι οι επόμενες εκλογές είναι στις 10/10/2024 σε τέσσερις μήνες δηλαδή. Το άλλο επίσης άξιο προσοχής είναι ότι ο κύριος Μπέκιος Δ. ζητά οικονομικό έλεγχο, ενώ έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος πριν λίγους μήνες, χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής αλλά ενημερώνει και θέλει σαν παρτενέρ του στον έλεγχο τον κύριο Διαμαντόπουλο ο οποίος δεν έχει καμία αρμοδιότητα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σας ενημερώνουμε με αυτήν την επιστολή γιατί πολλοί συνάδελφοι το ζήτησαν, οι οποίοι δεν έχουν γνώση για τον πόλεμο που δεχόμαστε όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τα μέλη του Κ.Κ.Ε. και από την Διαμαντοπουλική παρακμή.

Συνάδελφοι,

Η συμπαράστασή σας θα είναι αποφασιστικής σημασίας, για το αν θα συνεχίσει το παρόν Δ.Σ. να μάχεται και να παλεύει ή η Ε.Κ.Φ.Α. θα παραδοθεί στο τέλμα και την απραξία της Διαμαντοπουλικής παρακμής και της κομματικής ραστώνης του Περισσού.

Σας καλούμε όλους στην Ευελπίδων την 28/05/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00 στο ακροατήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών με Αριθμό Πινακίου 90 για να βάλουμε τέλος στην αθλιότητα και την παρακμή του παρελθόντος.

Υ.Γ. Σας υπενθυμίζουμε πως η προσφυγή μας στο ΣτΕ θα εκδικαστεί στις 17/09/2024 και εκκρεμεί η προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. κύριος υποστηρικτής των οποίων ήταν και είναι ο σημερινός πρόεδρος και σύσσωμο το σημερινό Δ.Σ.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α.


Σημείωση του Photonet: είναι αυτονόητο για εμάς πως, στα πλαίσια των δημοσιογραφικών μας υποχρεώσεων, θα δημοσιεύσουμε και τις σχετικές απόψεις οποιουδήποτε από τα πρόσωπα που κατονομάζονται ή περιγράφονται στην παραπάνω ανακοίνωση της ΕΚΦΑ.