Νέα

ΕΚΦΑ: ΚΑΛΕΙ ΣΕ MOTO-ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 10/1 ΓΙΑ ΤΟ ΠΔ 85/2022

Η μοτο-πορεία θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως στις 11.30 π.μ. και θα καταλήξει στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00.

Aκολουθεί το Δελτίο Τύπου που λάβαμε (9/1/23) από την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας!


Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας θεωρεί πως το Π.Δ. 85/2022 υποτιμά και υποβιβάζει βαθύτατα συνολικά όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας και την καλλιτεχνική υπόσταση των καλλιτεχνών μας προκαλώντας αισθήματα αγανάκτησης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος:

«Εξισώνει με απλούς αποφοίτους λυκείου, τους αποφοίτους των δραματικών σχολών, των ωδείων, των κινηματογραφικών σχολών και των σχολών χορού».

Το επίμαχο Π.Δ. δεν πλήττει μόνο επαγγελματικά και οικονομικά τους καλλιτέχνες, αλλά θίγει βαθύτατα την αξιοπρέπεια και την δημιουργική τους υπόσταση, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει στη χώρα που γέννησε το θέατρο και τον πολιτισμό.

Σήμερα στην αυγή του 2023 είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά η αξιοπρεπής επιβίωση του καλλιτεχνικού κόσμου, απαραίτητη και για την ψυχαγωγία και την πνευματική ανάταση του λαού μας.

Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας και τα μέλη της

Απαιτούν:
 1. Να αποσυρθεί άμεσα το Π.Δ. 85/2022

 2. Ζητάμε επίσης την ενίσχυση κάθε είδους καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με ευθύνη του κράτους, την στήριξη από την πλευρά του κράτους της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την διασφάλιση της ελεύθερης έκφρασης μέσα από το καλλιτεχνικό τους έργο όλων των ανθρώπων της τέχνης.

 3. Αποτελεί άμεση προτεραιότητα η ίδρυση ανώτατων δημοσίων πανεπιστημιακών τμημάτων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

 4. Θεωρούμε απαραίτητη την διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των επαγγελματιών της τέχνης.

 5. Αναβάθμιση και διεύρυνση των μαθημάτων αισθητικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
 6. Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.
 7. Να απορριφθεί κάθε μηχανισμός πιστοποίησης κατάργησης, κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των πτυχίων.

Η Ε.Κ.Φ.Α. στηρίζει τον αγώνα της Π.Ο.Θ.Α. του Π.Μ.Σ. (Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου) και όλου του καλλιτεχνικού κόσμου και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που προγραμματιστεί την Τρίτη 10/01/2023 στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας.

 • Η μοτο-πορεία τη Τρίτη 10 Γενάρη θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως  στις 11.30 π.μ. και θα καταλήξει στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00.

Το Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α.


 • Ε.Κ.Φ Α – ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
 • Διεύθυνση: Ιπποκράτους 13, 106 79 – ΑΘΗΝΑ / τηλ.: 210 36 10 345
 • www.ekfa1916.gr

 


Aρθρογράφος

Ρούλα Χαρίτου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 2008 στη Nexus Publications, στον τομέα της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. H επικοινωνία για εκείνη είναι τρόπος ζωής και γι' αυτό και ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν. Αγαπάει επίσης το χορό και τη μουσική.