Ενδιαφέρουν Νέα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Κ.Φ.Α. 2017

Πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στα γραφεία της ΕΚΦΑ (Ιπποκράτους 13, 3ος όροφος – τηλ. 210 3610345).

Την Κυριακή 19/02/2017  όλοι οι φίλοι της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών προσκαλούνται στον ετήσιο  χώρο της Ε.Κ.Φ.Α. που θα πραγματοποιηθεί, στις 2μμ, στο μουσικό μεζεδοπωλείο Άμμος (Ποσειδώνος 64, Άλιμος).

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση θα βρείτε στα γραφεία της ΕΚΦΑ (Ιπποκράτους 13, 3ος όροφος – τηλ. 210 3610345 – Μέρες & ώρες λειτουργίας γραφείων: Δευτέρα έως και Παρασκευή, 10:00 – 14:00).

Αξίζει, με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση, να θυμηθούμε πως με βάση το καταστικό της, σκοποί της Οργάνωσης αυτής, που ιδρύθηκε το 1916(!) είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και η προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

Ειδικότερα η Ένωση έχει τους παρακάτω σκοπούς :

1. Την καλλιέργεια, υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος του συνδικαλισμού στους κλάδους των καλλιτεχνών φωτογράφων, των φωτογραφικών STUDIO και των βιοτεχνών εν γένει, με τη γενίκευση της συμμετοχής όλων, στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μέσω αυτών, στις αντίστοιχες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.

2. Τη συστηματική μελέτη των προβλημάτων των κλάδων, για την προσφορότερη συλλογική διεκδίκηση και επίλυση αυτών.

3. Την ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας των μελών, με την οργάνωσή τους σε κοινοπραξίες και συνεταιρισμούς, κάθε οικονομικής μορφής, για την αποτελεσματικότερη προάσπιση και προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών και ασφαλιστικών συμφερόντων τους.

4. Την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών και την εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικης κατάρτισης και της ανόδου του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου αυτών.

5. Την καλλιέργεια, εξύψωση και υπεράσπιση των πανανθρώπινων ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Ειρήνης.

Στιγμιότυπο από χορό της ΕΚΦΑ, στις 13/4/2011.