Εκθέσεις φωτογραφίας

EΛΛΗ ΤΣΑΤΣΟΥ: “AS LONG AS YOU WANT”

Ένα ανθολόγιο εικόνων, ήχων και κειμένων!

Η φωτογράφος στην πρώτη ατομική της έκθεση, στην Gallery Iris στην Αθήνα, συστήνεται στο ελληνικό κοινό παρουσιάζοντας μια πολυσυλλεκτική και πολυεπίπεδη δουλειά που συνοψίζει τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική της πορεία.

Η έκθεση έχει μεν ως κεντρικό της άξονα το φωτογραφικό της έργο, ωστόσο συγκροτείται σαν ένα ανθολόγιο εικόνων, ήχων και κειμένων που αντικατοπτρίζουν την αισθητική ταυτότητα της και καταγράφουν τα στιγμιότυπα μιας δημιουργικής διαδρομής από το 2008 μέχρι σήμερα μέσα από μια αλληλουχία τόπων και γεγονότων.

Τα έργα της έκθεσης συνδέονται μεταξύ τους μέσα από τη θεματική του τοπίου, το οποίο περιγράφεται είτε οπτικά (μέσω των φωτογραφικών του αναπαραστάσεων), είτε ηχητικά (ως soundscapes στην ηχητική εγκατάσταση Somewhere), είτε λεκτικά (με μια αποσπασματική, κειμενική φόρμα). Ο θόρυβος από τους δρόμους του Μανχάταν, οι συνομιλίες στο φωτογραφικό στούντιο κατά τη διάρκεια της μαθητείας, ένα καλοκαιριάτικο δειλινό κάτω από τον ουρανό της Μεσογείου, ένας στίχος – μνεία στην απεραντότητα της θάλασσας, μια εντύπωση του γυναικείου σώματος σε απόλυτο παραλληλισμό με τις παραγωγικές δυνάμεις της φύσης. Το τοπίο γίνεται ένα μέσο ανάγνωσης και προσδιορισμού του χώρου και ταυτόχρονα χρησιμοποιείται σαν ερμηνευτικό εργαλείο, σαν μια κατασκευή που μας αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η Έλλη αντιλαμβάνεται και αποκωδικοποιεί την καθημερινότητα.

Μini CV

Η Έλλη Τσάτσου (Αθήνα, 1987) είναι Ελληνίδα φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο. Η δουλειά της προσεγγίζει έννοιες της διαίσθησης, οικειότητας, εστίας και αρμονίας μέσω μίας παστέλ παλέττας και εικόνων που αποτυπώνουν τη φύση και την ευγενή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με αυτήν. Μέσω της χρήσης ψηφιακής και αναλογικής φωτογραφίας, καθώς και κινούμενης εικόνας, μοντάζ και γραφής, το έργο της Έλλης επιθυμεί να προτρέψει παρατήρηση και παρουσία. Η δημιουργική διαδικασία και η έμφαση που δίνεται στη διαδρομή, έξελιξη και καλλιτεχνική διεργασία είναι στο επίκεντρο των θεματικών του. Έχοντας μαθητεύσει δίπλα στο βρετανό φωτογράφο Nick Knight και τον αμερικάνο φωτογράφο Ryan McGinley, η Έλλη έχει από το 2013 εστιάσει στην προσωπική της δουλειά, που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί στην Αγγλία, Ιταλία και Τυνησία. Το 2016 εξέδωσε το πρώτο της φωτογραφικό βιβλίο, “Alphabet”, υπό το πρίσμα του project σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας Whitelight Editions το οποίο συνεπιμελείται μαζί με τη Γκέλη Σιγανού.

  • Χώρος: Γκαλερί Ίρις – Μαρίζα Φασσιανού, Αντήνορος 12, Αθήνα – Τηλ.: 210 7241580 
  • Εγκαίνια: 11 Μαΐου 2017, 20.00
  • Διάρκεια: 11 Μαΐου – 31 Μαΐου 2017
  • Ωράριο: Τρί. – Παρ.: 12.00 – 20.00, Σάβ. – Κυρ.: 12.00 – 15.00