Εκθέσεις φωτογραφίας

HΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “ΕLSEWHERE”

Διάρκεια: έως 10 Οκτωβρίου 2023!

Για το δημιουργό, η φωτογραφία, πέρα από τη μοναδική της ικανότητα να παράγει «πιστά» δυσδιάστατα αντίγραφα της ορατής για τον άνθρωπο πραγματικότητας, μπορεί να δημιουργήσει εικόνες αισθητικής απόλαυσης και εμπειρίες που δεν αποτελούν κατ’ ανάγκη ρεαλιστικές αναπαραστάσεις.

Η φωτογραφία του βασίζεται σε πρωτογενές υλικό «του ορατού», που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας, με αποδέκτη το συναίσθημα του θεατή.

Mini CV

Ο Ηλίας Κωνσταντακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 1956 και σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς και Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Εργάστηκε ως διευθυντής φωτογραφίας στον κινηματογράφο και σχεδιαστής φωτισμού στο θέατρο. Επίσης, σχεδίασε το φωτισμό σε πολλούς μουσειακούς χώρους. Έχει εκθέσει δουλειά του φωτογραφίας μικτής τεχνικής στη Galerie ‘f’ και στο Πνευματικό Κέντρο του Παλαιού Φαλήρου.

  • Xώρος: K.O.T.E.S. x BOOZE, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα | Τηλ: 2114053733
  • Διάρκεια: 4/10-8/10/23
  • Ωράριο: καθημερινά, 12.00 – 20.00
  • Είσοδος ελεύθερη

 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.