Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΥΠΕ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Παρουσιάζονται εναέριες φωτογραφίες του Μανώλη Κουπέ – Καλομοίρη βραβευμένες σε διεθνείς διαγωνισμούς Φωτογραφίας το 2013.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ελληνογάλλος φωτογράφος Μανώλης Κουπέ- Καλομοίρης με αλλεπάλληλες σημαντικές διακρίσεις στη φωτογραφία τοπίου, συμμετέχει στην μεγάλη Έκθεση Φωτογραφίας που πραγματοποιείται στο Παρίσι (πάρκο εκθέσεων του Μπουρζέ) στο πλαίσιο της μεγαλύτερης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP21 .

Σε όλη τη διάρκεια της Διάσκεψης εκτίθενται πανοραμικές φωτογραφίες του διακεκριμένου καλλιτέχνη ανάμεσα σε άλλες φωτογραφίες βραβευμένων φωτογράφων ανά τον κόσμο. Την έκθεση που διοργανώνει το γνωστό ίδρυμα για τη Φωτογραφία LUCIE FOUNDATION, θα δουν περισσότεροι από 150 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Σκοπός της έκθεσης είναι να ρίξει φως στα κρίσιμα θέματα της κλιματικής αλλαγής.

Μανώλης Κουπέ- Καλομοίρης

Μανώλης Κουπέ- Καλομοίρης

Πάνω από 30.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα απολαύσουν τις βραβευμένες σε διεθνείς διαγωνισμούς Φωτογραφίας το 2013, εναέριες φωτογραφίες του Μανώλη Κουπέ- Καλομοίρη από τη σειρά Rivers aerials series που κόβουν την ανάσα. Απεικονίζουν περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ισλανδίας , συνθέτοντας μια ευρηματική και έντονα εικαστική οπτική εμπειρία από ψηλά.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό αποτελώντας μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους βρεθούν ως τις 11/12 στο Παρίσι.

Μανώλης Κουπέ- Καλομοίρης

Μανώλης Κουπέ- Καλομοίρης

Μικρό CV

Ο Ελληνογάλλος φωτογράφος τοπίων Μανώλης Κουπέ – Καλομοίρης ξεκίνησε τις σπουδές του στη φωτογραφία υπό την καθοδήγηση του Πλάτωνα Ριβέλλη στο Φωτογραφικό Κύκλο στην Αθήνα και τις ολοκλήρωσε αργότερα στο Λος Άντζελες. Κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες η δουλειά του επικεντρώθηκε κυρίως στη φωτογράφηση ταξιδιωτικών θεμάτων και τοπίων. Από το 2005 εγκαταστάθηκε και πάλι στην Ευρώπη – αρχικά στο Παρίσι και πρόσφατα στην Αθήνα, από όπου εξορμά προς διάφορα μέρη σε διαρκή αναζήτηση του κατάλληλου συνδυασμού φωτός και τοπίου. Έχει παρουσιάσει έργα του σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία. Έχει κερδίσει διακρίσεις σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς.

Μανώλης Κουπέ- Καλομοίρης

Μανώλης Κουπέ- Καλομοίρης