Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

Ο “ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ” ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Θα παρουσιαστούν εξήντα περίπου από τις χιλιάδες ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές του φωτογραφίες.

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει, από 4 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2015, την έκθεση “Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος”.

Ο Ανδρέας Εμπειρίκος, εισηγητής της σουρεαλιστικής ποίησης και της ψυχανάλυσης στην Ελλάδα, υπήρξε ένας «μανιώδης φωτογράφος», όπως τον χαρακτήριζαν οι φίλοι του. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν εξήντα περίπου από τις χιλιάδες ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές του φωτογραφίες, κυρίως σκηνές της καθημερινής ζωής, τοπία και συνθέσεις.

Ο Εμπειρίκος προσεγγίζει τη φωτογραφία με την ευαισθησία και τη ματιά του υπερρεαλιστή και του ψυχαναλυτή, δημιουργώντας σύνθετες εικόνες ιδιαίτερης αισθητικής αξίας. Όπως ο ίδιος έλεγε «Μία φωτογραφία ζει, έχει ολόκληρη δική της δράση, συνυφασμένη με την ζωή του θεατή, όπως ένα φλουρί, ένα κρύσταλλο, ή ένα γάντι».

Παράλληλα με το φωτογραφικό έργο του ποιητή, η έκθεση θα αναδείξει και τη φιλία του με τον ζωγράφο Γιώργο Γουναρόπουλο, μέσα από σχέδια, έργα ζωγραφικής, ποιήματα και αρχειακό υλικό.

  • Χώρος: Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια
  • Εγκαίνια: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19.00
  • Διάρκεια έκθεσης: 4 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2015
  • Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Τετάρτη: 09.00 – 13.30  &  17.00 – 20.00, Πέμπτη – Σάββατο:  09.00 – 15.00.  Κυριακή – Δευτέρα: κλειστά
  • Είσοδος ελεύθερη