Market

EPSON: ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

Ανακαλύψτες τις!

Η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά εκθέσεων για την παρουσίαση των κορυφαίων προϊόντων της, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις επιτυχημένες αλλά και τις νέες της λύσεις στην εκτύπωση και τη βιντεοπροβολή.

Η Epson διοργάνωσε φέτος μια σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία, παρουσιάζοντας τη νέα σειρά προϊόντων της, αλλά και τις μοναδικές τεχνολογίες της στην εκτύπωση και τη βιντεοπροβολή, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να διαπιστώσουν, στην πράξη, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Από τη Λεμεσό της Κύπρου, στα Τίρανα της Αλβανίας και τη Θεσσαλονίκη, το Epson Business Partner Conference ταξίδεψε σε τέσσερις πόλεις, με αποκορύφωμα την Αθήνα, όπου φιλοξενήθηκε στις 21 και τις 22 Νοεμβρίου στους χώρους της γκαλερί «Ιλεάννα Τούντα» και του «48 Urban Garden». Η εντυπωσιακή έκθεση στην Αθήνα σημείωσε μεγάλη προσέλευση, τόσο από τους πολυάριθμους συνεργάτες της εταιρείας, όσο και από δεκάδες εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, φέρνοντας τους ένα βήμα πιο κοντά στα βραβευμένα και πρωτοποριακά προϊόντα της εταιρείας.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε μια διευρυμένη γκάμα προϊόντων από όλες τις τεχνολογικές κατηγορίες, στις οποίες η Epson διατηρεί τη θέση του ηγέτη, εδώ και δεκαετίες, με πρωταγωνιστές τον inkjet εκτυπωτή WorkForce Enterprise C20590 για επαγγελματικές εκτυπώσεις, που συνδυάζει την εξαιρετικά γρήγορη απόδοση με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, τη νέα σειρά ασπρόμαυρων EcoTank M2140 με ενσωματωμένο αναπληρούμενο δοχείο μελανιού που αποτελεί την ιδανική λύση απέναντι στους laser εκτυπωτές για μικρά και μεσαίου μεγέθους γραφεία, αλλά και τους νέους εκτυπωτές μεγάλου φορμά της σειράς SureColor T, οι οποίοι διακρίνονται για την ταχύτητα και την αξιοπιστία τους και σε συνδυασμό με τον συμπαγή, κομψό σχεδιασμό τους, είναι ιδανικοί για μηχανικούς και αρχιτέκτονες.

Η εταιρία παρουσίασε, ακόμη, το ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο εκτυπωτών χωρίς φύσιγγες, με δύο νέα μοντέλα που διαθέτουν το σύστημα μελανιών 5 χρωμάτων, τους L7160 και L7180, ενώ η μοντέρνα και λειτουργική σχεδίαση νέας γενιάς EcoTank είναι πλέον διαθέσιμη στη σειρά των βασικών οικιακών μοντέλων. Χάρη στις πολλές και διαφορετικές δυνατότητες εκτύπωσης, αντιγραφής και σάρωσης που προσφέρουν στον χρήστη, αποτελούν την πιο οικονομική επιλογή στην κατηγορία τους. Αυτοί οι εκτυπωτές μειώνουν το κόστος εκτύπωσης έως και 90%, προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά σελίδα.

Από τις νέες λύσεις σάρωσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο καινοτόμος σαρωτής φωτογραφιών FastFoto FF-680W, που προσφέρει δυνατότητες σάρωσης έως 30 φωτογραφίες σε 30 δευτερόλεπτα, καθώς και οι νέα σειρά φορητών σαρωτών WorkForce DS, για γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση εγγράφων εν κινήσει.

Όσον αφορά τα προϊόντα οπτικής απεικόνισης, το ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε στο βιντεοπροβολέα φωτισμού έμφασης WXGA LightScene EV-100, με 2.000 lumen σε λευκό χρώμα και με διακριτικό σχεδιασμό, ο οποίος είναι ιδανικός για σήμανση καταστημάτων, εκθεσιακούς χώρους αλλά και ξενοδοχεία και στον EB-L12000Q, έναν πανίσχυρο βιντεοπροβολέα laser 3LCD 12.000 lumen που έχει σχεδιαστεί, μεταξύ άλλων χρήσεων, για την αγορά της ενοικίασης και μόνιμες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και μεγάλα αμφιθέατρα.

Τα προϊόντα διατίθενται στην ελληνική αγορά μέσω των μεταπωλητών και του δικτύου λιανικής με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία.

 


Aρθρογράφος

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).