Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

EΦΗ ΧΑΛΙΟΡΗ: “EVERYTHING IS THE SAME BUT EVERYTHING IS DIFFERENT”

“Το θαλάσσιο σκηνικό της Λέσβου και της Χίου είναι το ίδιο, αλλά η αίσθηση είναι διαφορετική.”

Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας Medphoto σε συνεργασία με την Γκαλερί «Μορφές», παρουσιάζουν την παραπάνω έκθεση ως τις 25 Ιουλίου 2016.

Η Έφη Χαλιορή γεννήθηκε και ζει στην Ελλάδα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 2006 και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες της έχουν φιλοξενηθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει εκδώσει το βιβλίο με τίτλο “Efi Haliori Photographs”. Η έκθεσή της πραγματεύεται τους προβληματισμούς της φωτογράφου κατά την πρόσφατη προσφυγική κρίση και τη μετάβαση των προσφύγων προς τα νησιά του Αιγαίου.

Η ίδια σχολιάζει σχετικά: “Το θαλάσσιο σκηνικό της Λέσβου και της Χίου είναι το ίδιο, αλλά η αίσθηση είναι διαφορετική. Το 2016 περισσότεροι από 150.000 πρόσφυγες διέσχισαν το Αιγαίο Πέλαγος προς την Ελλάδα. Εκατοντάδες από αυτούς πέθαναν. Εκατοντάδες ντόπιοι αλλά και ακτιβιστές βρέθηκαν εκεί για να βοηθήσουν με κάθε μέσο. Τα τραγικά γεγονότα, η υποστήριξη των ανθρώπων και τα συναισθήματα άλλαξαν την αίσθηση του μέρους. Όλα είναι ίδια, αλλά όλα είναι διαφορετικά.”

  • Χώρος: Γκαλερί “Μορφές”, Γοβατζιδάκη 18, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου
  • Διάρκεια: 5 – 25 Ιουλίου 2016
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 10:00 – 14:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00
  • Πληροφορίες: τηλ. 28310 50271