Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

NIKOΣ ΛΩΤΣΟΣ: AFRICA

Νίκος Λώτσος: από την έκθεση Africa

Ασπρόμαυρες λήψεις ανθρώπων και ζώων.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Athens House of Photography και αποτελείται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, της αφρικάνικης υπαίθρου, που απαθανατίζουν την άγρια φύση αλλά και την ανθρώπινη παρουσία.

Ο Νίκος Λώτσος έχει πει για την δουλειά του: “Ταξιδεύω σε μέρη σαν την Αφρική για να απελευθερώσω την ψυχή μου. Είναι κατάθεση ζωής για όλα όσα νοιάζομαι. Δεν κάνω απλή καταγραφή της άγριας φύσης, αλλά ψάχνω να βρω την επίγνωση. Είμαι καλλιτέχνης και νιώθω την ανάγκη να φέρω τον εαυτό μου και τον κόσμο που φωτογραφίζω πιο κοντά στο όραμα μου. Το όραμα στην δουλειά μου είναι το κλειδί στο να ανακαλύψει κανείς την φωτογραφική μου δουλειά. Συχνά χρησιμοποιώ μια απόκοσμη σκηνή για να εκφράσω συναισθήματα. Φόβος, θυμός, μοναξιά, αποστασιοποίηση, αλλά και ενέργεια, ρυθμός, ελπίδα, υπάρχουν ταυτόχρονα μέσα μου και στην δουλειά μου. Είναι σημαντικό στην δουλειά μου να εξάγω κάθε λεπτομέρεια φωτός και σκιάς, και είναι ξεκάθαρο ότι στις εικόνες μου τα δύο αυτά στοιχεία συνυπάρχουν. Το φως αναδεικνύει και η σκιά τονίζει. Δεν είμαι οικολόγος, βάσει της δουλειάς μου, αλλά με νοιάζουν πάρα πολύ οι διάφορες κουλτούρες, και η άγρια φύση, και ο φόβος της εξαφάνισης τους είναι το πιο δυνατό μου κίνητρο. Θέλω τα παιδιά μου να μπορούν να απολαύσουν την μαγεία της φύσης μπροστά στα μάτια τους και όχι σε κάποιο μουσείο. Μέσω των ταξιδιών μου μαθαίνω να εξερευνώ και μέσω των εξερευνήσεων μου μαθαίνω να συντηρώ και να προστατεύω, και την φύση αλλά και τους ανθρώπους.”
Ο Νίκος Λώτσος έχει λάβει πολλαπλά διεθνή βραβεία, κυρίως για τις εικόνες του από την Αφρική, ανάμεσα τους και το “Photographer of the Year” στα Spider Awards, ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή βραβεία για ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Νίκος Λώτσος: από την έκθεση Africa

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τα τέλη Ιουνίου.

Νίκος Λώτσος: από την έκθεση Africa