Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

“EYE PHONE” ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΑ ΣΤΗΝ IMAGE GALLERY

Εγκαίνια την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στις 19:00.

Ο φωτογράφος Κώστας Βέργας, που επί μία 30ετία ταξιδεύει και φωτογραφίζει τον κόσμο έχοντας σαν εργαλεία του μια Leica ή μια Hasselblad, αποφασίζει να ασχοληθεί με τη mobile photography.

Πήρε την παραπάνω απόφαση προκειμένου να ακολουθήσει το μότο του πως «ακόμη και με ένα κουτάκι από σπίρτα που τραβάει φωτογραφίες μπορείς να κάνεις μία ενδιαφέρουσα δουλειά αρκεί να έχεις όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις και να μπορείς να βλέπεις με φωτογραφική ματιά την εικόνα που εξελίσσεται μπροστά σου».

Έτσι στις 17 Μαρτίου στην αίθουσα της Image Gallery, (Λεωφ. Αμαλίας 36, Σύνταγμα) εγκαινιάζεται η πρωτότυπη έκθεσή του, με φωτογραφίες τραβηγμένες αποκλειστικά με κινητό τηλέφωνο. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τοπία, το ανθρώπινο στοιχείο, δραματικές λεπτομέρειες, το συναίσθημα της στιγμής και είναι αποτέλεσμα της περιήγησής του σε όλη την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ολλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπουτάν.

Κώστας Βέργας

“Η κάμερα του τηλεφώνου μας είναι ένα κοινό, πλέον, μέσον, που όμως μπορεί και αποτυπώνει με μοναδικότητα τη στιγμή και ελευθερώνει την έμπνευση, αφού είναι πάντα μαζί μας” αναφέρει ο Κώστας Βέργας. Μοναδικές θα είναι και οι φωτογραφίες της έκθεσης καθότι θα τυπωθούν σε ΕΝΑ αντίτυπο, με τη μέθοδο του metal print.

Μικρό Βιογραφικό
Ο Κώστας Βέργας από το 1986 όπου αφοσιώθηκε στη φωτογραφία, γυρίζει την Ελλάδα και τον κόσμο, διδάσκει την τέχνη του και συνεργάζεται με διεθνή και ελληνικά γραφεία προβολής, διαφήμισης και ΜΜΕ. Ο ΕΟΤ έχει συχνά δημοσιεύσει τη δουλειά του για τη διαφημιστική προβολή της Ελλάδας. Επίσης συμμετείχε στην ελληνική φωτογραφική ομάδα που κάλυψε τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Έχει στο ενεργητικό του πολλά βραβεία και εκθέσεις στην Ελλάδα, τις Η.Π.Α., την Ιταλία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Γερμανία και την Κούβα. Επίσης έχει εκδώσει 12 ατομικές φωτογραφικές συλλογές.

Κώστας Βέργας

  • Χώρος: The Image Gallery, Λεωφόρος Αμαλίας 36, Σύνταγμα, τηλ. 210-3230534
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, ώρα 19:00
  • Διάρκεια: 18/3 – 3/4/2016
  • Ωράριο: Τρίτη – Παρασκευή 16:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 17:00, Κυριακή 12:00 – 16:00