Το f14-κοινόν φωτογράφων, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την έκθεση «μνήμη της πόλης» στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Γ΄του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ο Φώτης Παλαιολόγος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής f14, σχολιάζει σχετικά:

Περπατώντας σε αυτήν την πόλη των 2500 χρόνων, σου μένει μια εικόνα, τόσο οξύμωρη, όσο και οικεία. Νησίδες του χθες μέσα στον ασφυκτικό κλοιό του σήμερα. Ανατρέχοντας εν τάχει στην ιστορία, διαπιστώνει κανείς ότι, από τη δημιουργία της έως σήμερα ακόμη, υπήρξε η πιο πολυπολιτισμική πόλη του ελλαδικού χώρου.

Κάσσανδρος ο ιδρυτής της, σημαντικότατη πόλη της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, συμβασιλεύουσα των Βυζαντινών, Νορμανδοί κατακτητές, Παλαιολόγειος Αναγέννηση, Οθωμανική αυτοκρατορία και τέλος ένταξή της στο ελληνικό κράτος.

Ταυτόχρονα, λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξής της και του κομβικού της ρόλου συρρέουν σε αυτήν διάφορες εθνότητες: Βαλκάνιοι, Εβραίοι, Ιταλοί, Αυστριακοί, Γάλλοι, Αρμένιοι και πολλοί άλλοι.

Όλοι έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πόλη. Μνημεία, από την ίδρυσή της ως τις αρχές του 20ου αιώνα, να διατηρούν τη μνήμη της πόλης.

Γιώργος Καρακατσάνης: Μύλοι ΑΛΛΑΤΙΝΙ

Συμμετέχουν 

Βασιλική Βαρσακέλη, Βασίλης Βαρσακέλης (φωτό από το Γενί Τζαμί στην κορυφή της σελίδας), Γιώργος Καρακατσάνης, Χάρης Κυρατζόγλου, Κατερίνα Μαρνέλλου, Ελένη Μαυροπούλου, Βασίλης Μόσχοβος, Φώτης Παλαιολόγος, Αναστασία Παλαιολόγου, Κώστας Παρασκευαΐδης, Σάκης Πετμεζάς, Νίκος Πετρίδης, Χριστίνα Σιούλα, Τάσος Σούπαρης, Κώστας Τσουκαλάς, Στέλιος Φιλίππου

  • Χώρος: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Γ΄, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ώρα 19:00 
  • Διάρκεια: 24/1- 29/2
  • Ωράριο: Καθημερινά 9:00 – 16:00