Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

F14-ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ: ΕΚΘΕΣΗ “ΓΑΙΑ” ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Εγκαίνια: Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21:00.

Απόψεις του φυσικού τοπίου σμίγουν με τον μύθο της δημιουργίας, σε κάδρα που προτρέπουν τον θεατή να τολμήσει ένα ταξίδι ανακάλυψης. Από τις χθόνιες εικόνες μιας φύσης που κρύβει προαιώνια στοιχεία, μέχρι την ανίκητη λάμψη του παντοτινού Ουρανού, καθρέφτη της ομορφιάς εντός μας, οι μαθητές της ομάδας f14 σας προσκαλούν να δείτε «τούτη γη που την πατούμε» με μια νέα, συναρπαστική ματιά.

Αυτό είναι το σχόλιο που καταθέτει για την έκθεση ο Βασίλης Νόστης. Και ο Γιάννης Καπροσιούτης συμπληρώνει:

“Η εκτίμηση αλλά και ο φόβος που προκαλούσε η Γη στους ανθρώπους τους οδήγησε στην προσωποποίησή της δίνοντάς της όνομα και μορφή, τις περισσότερες φορές αναπαριστώντας τη με γυναικείο σώμα σαν μητέρα που προσφέρει, αλλά και παίρνει ζωή. Άθωρ και Μουτ για τους αρχαίους Αιγυπτίους. Κοατλίκουε, η πεινασμένη για ανθρώπινες θυσίες θεά των Αζτέκων. Η Ντούργκα των Ινδουιστών, από της οποίας το κεφάλι ξεπήδησε η θεά Κάλι. Tellus ή Terra Matter για τους αρχαίους Ρωμαίους, Pachamama για τους Ίνκας στις Άνδεις, Jord για τις Σκανδιναβικές φυλές του Βορρά.

Γαία στη Θεογονία του Ησίοδου, όπου από το κενό και τις άμορφες μάζες του διαστήματος・το χάος, δημιουργήθηκε. Από αυτή ο Ουρανός και από τους δυο τους οι Τιτάνες, οι Γίγαντες και η Θάλασσα.”

Συμμετέχουν τα νέα μέλη: Αθηνά Γιαμπάνη, Αλεξάνδρα Χατζηχριστάκη, Βασίλης Νόστης, Γιάννης Καπροσιούτης, Θανάσης Πετμεζάς, Κώστας Τσουκαλάς.

  • Xώρος: f14 gallery, Μητσαίων 3, Αρχαία Αγορά – Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 244714
  • Εγκαίνια: Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21:00
  • Διάρκεια: 12 Φεβρουαρίου – 30 Απριλίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 19:00 – 22:00, Σάββατο 11:00 – 14:00 (Κλειστά λόγω Πάσχα: 10-22.04.2017)

Αθηνά Γιαμπάνη

Αλεξάνδρα Χατζηχριστάκη

Βασίλης Νόστης