Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

“ΤΟ ΑΛΛΟ”: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ F14 ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Έναρξη στις 27 Νοεμβρίου 2015 στην f14 gallery (Μητσαίων 3).

Το Άλλο, το ξένο, το διαφορετικό. Εικόνες συνταιριάσματος έντονων αντιθέσεων και παράταιρων μοτίβων. Το αστικό τοπίο μέσα από νέες γωνίες θέασης, μια προσέγγιση της διαφοράς και της δυναμικής αντιπαράθεσης. Χρηστικά αντικείμενα μεταμορφωμένα σε παιχνίδι φωτός. Το παλιό μαζί με το νέο σε παράλληλη πορεία μέσα στο χρόνο. Οι μαθητές του f14 παρουσιάζουν με τα έργα τους κάτι που περνάει απαρατήρητο πολλές φορές: τη διαφορετικότητα, που αποτελεί πηγή ταυτότητας.

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην Χριστίνα Τρώντσιου, μία από τις φωτογράφους που συμμετέχουν στην έκθεση. Συμπληρώνει ο επίσης συμμετέχων Βασίλης Νόστης:

Η “άλλη” ματιά; ‘Η μήπως η “άλλη” εικόνα; Η ίδια εικόνα με “άλλη” ματιά; Μήπως εν τέλει εμείς καλούμαστε να γίνουμε “άλλοι” απέναντι σε χιλιοειδωμένες εικόνες και να το μεταφέρουμε αυτό μέσω των κάδρων μας; ‘Όπως και να’χει το “άλλο” είτε μέσα από τον χρωματικό καταιγισμό, είτε μέσω των αρχιτεκτονικών αντιθέσεων, είτε μέσω της αντιπαράθεσης της ιστορικής μνήμης και του σύγχρονου κόσμου, είτε μέσω της συνύπαρξης του καθημερινού και του φαντασιακού στοιχείου,είτε μέσω της ένταξης του μυστηριακού στο οικείο, μας καλεί να το ανακαλύψουμε.

Φωτογράφοι: Νίκος Γιουβανούλης, Χρήστος Κοπιδάκης, Βασίλης Νόστης, Κώστας Παπαλάμπρος (φωτό), Χριστίνα Τρώντσιου

  • Διάρκεια έκθεσης: 27 Νοεμβρίου 2015 – 30 Ιανουαρίου 2016
  • Χώρος: f14 gallery, Μητσαίων 3, Αρχαία Αγορά, Θεσσαλονίκη, τηλ.2310244714
  • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 19:00-22:00, Σάββατο 11:00-14:00
  • Διοργάνωση: f14-κοινόν φωτογράφων
  • Επιμέλεια: Φώτης Παλαιολόγος, Κώστας Παρασκευαΐδης