Ενδιαφέρουν Νέα

NEOΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ F14-ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

1η συνάντηση τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στις 8μ.μ.

Τα μαθήματα φωτογραφίας διοργανώνονται από έμπειρους φωτογράφους της ομάδας, με υπεύθυνο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ομάδας, Φώτη Παλαιολόγο. Διαρκούν οκτώ μήνες, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Μαΐου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα.

H οικονομική συμμετοχή είναι η ελάχιστη δυνατή και προορίζεται για τη συντήρηση των χώρων και τη στήριξη του καλλιτεχνικού έργου της ομάδας. Η παρακολούθηση γίνεται χωρίς εκπαιδευτική πίεση και αυστηρό πρωτόκολλο. Παρόλα αυτά, η ομάδα ακολουθεί τα πρότυπα σχολών Καλών Τεχνών, κατά το πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στα οποία και ανήκει ως πιστοποιημένος φορέας.

Τα μαθήματα οργανώνονται σε δύο κύκλους. Στον κύκλο των αρχαρίων διδάσκονται οι βασικές αρχές της φωτογραφίας (εξοπλισμός, τεχνικές φωτισμού, λήψεων, κοντράστ, σκοτεινός θάλαμος, επεξεργασία αρνητικών και φωτογραφιών), καθώς και στοιχεία Ιστορίας της Τέχνης και της Φωτογραφίας.

f14

Στο τμήμα των προχωρημένων, η προσοχή εστιάζεται στην αναζήτηση των μεθόδων για τη φωτογραφική έκφραση. Οι συμμετέχοντες, κατέχοντας τα βασικά σε επίπεδο τεχνικής, ασχολούνται περισσότερο με την αισθητική, τη σύνθεση, την ιστορία της τέχνης, την αξιολόγηση ενός έργου και την προετοιμασία της παρουσίασής του.

Βασικός στόχος είναι η επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και η γενικότερη εικαστική καλλιέργεια των μαθητών-μελών της ομάδας.

Η πρώτη συνάντηση για τη φετινή σαιζόν θα γίνει όπως κάθε χρονιά στην γκαλερί της ομάδας, Μητσαίων 3 στην Αρχαία Αγορά, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 8μ.μ.

 Πληροφορίες:

Φώτης Παλαιολόγος: 6932968574

Κατερίνα Μαρνέλλου: 6970656797

Φωτό: Τάσος Σούπαρης, από την έκθεση του f14-κοινόν φωτογράφων «Αγορές του κόσμου»