Ενδιαφέρουν

FDAYS: ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ FPLUS

Μια νέα διοργάνωση αφιερωμένη στη φωτογραφία ξεκινά στη Λάρισα, φέρνοντας στο προσκήνιο τη μνήμη, την προσωπική αφήγηση και τη σύγχρονη φωτογραφική πρακτική.

Το FDAYS της Φωτογραφικής Ομάδας fplus φιλοξενείται στον Μύλο του Παππά από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου 2026.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων για το 2026, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει το πρώτο FDAYS, μια σειρά εκθέσεων και παρουσιάσεων αφιερωμένων στη φωτογραφία.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026, στον εκθεσιακό χώρο του ισογείου του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τρεις ατομικές εκθέσεις, μία φωτογραφική εγκατάσταση καθώς και παρουσιάσεις φωτογραφικού έργου.

Τα μέλη της fplus παρουσιάζουν μια συλλογική φωτογραφική πρόταση με κεντρικό άξονα τη μνήμη ως βιωμένη εμπειρία. Οικείοι χώροι, οικογενειακές σχέσεις και στιγμές της καθημερινότητας λειτουργούν ως φορείς προσωπικής και συλλογικής μνήμης, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο ο χρόνος εγγράφεται στα σώματα, στα αντικείμενα και στους τόπους που κατοικούμε.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται με την ατομική έκθεση της Μαριλένας Φιλαΐτη (φωτό στην κορυφή της σελίδας), η οποία ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα, παρουσιάζοντας τη δουλειά της με τίτλο «One Stand By Night».

Φωτεινή Καραγιαννάκη

Πρόγραμμα εκδηλώσεων / εκθέσεων

“Θύμησες” – Φωτογραφική Εγκατάσταση / Κώστας Γουργιώτης
Διάρκεια: 14–20/02/26
Εγκαίνια: Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, 19:00

“Αποτυπώματα” – Φωτογραφική Έκθεση / Φωτεινή Καραγιαννάκη
Διάρκεια: 21–27/02/26
Εγκαίνια: Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026, 19:00

“Until Twelve …a family album” – Φωτογραφική Έκθεση / Ανδρέας Κατσάκος
Διάρκεια: 28/02–06/03/26
Εγκαίνια: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, 19:00

“One Stand By Night” – Φωτογραφική Έκθεση / Μαριλένα Φιλαΐτη
Διάρκεια: 07–12/03/26
Εγκαίνια: Σάββατο 07 Μαρτίου 2026, 19:00

  • Χώρος: Εκθεσιακός χώρος ισογείου, Μύλος του Παππά, Λάρισα
  • Διάρκεια διοργάνωσης: 14 Φεβρουαρίου – 12 Μαρτίου 2026
  • Ωράριο: Δευτέρα–Σάββατο 10:00–21:00 (Κυριακή κλειστά)
  • Είσοδος: Ελεύθερη