Εκθέσεις φωτογραφίας

“MATRYOSΗKA”: EKΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒAΛ ΒOΛΟΥ 2017

Εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στις 8:30μμ!

Το 2ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στην πόλη του Βόλου είναι γεγονός. Ως τις 9 Ιουλίου ολόκληρη η πόλη μεταμορφώνεται σε μία σκηνή: θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, εικαστικές και φωτογραφικές εγκαταστάσεις, μουσικά δρώμενα, ερευνητικές και πειραματικές παραστάσεις, εργαστηριακά σεμινάρια και παιδαγωγικά προγράμματα, μετακλήσεις από το εξωτερικό, φέρνουν για άλλη μια χρονιά τον Βόλο στο επίκεντρο του καλοκαιρινού καλλιτεχνικού γίγνεσθαι της χώρας.

Το Φεστιβάλ Βόλου 2017 παλινδρομεί ανάμεσα σε 4 θεματικές, από τις οποίες η κάθε μία ανταποκρίνεται σε ένα διαφορετικό χαρακτήρα.

Η θεματική του Αναύρου μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, σε ευχάριστες στιγμές και ανέμελα χρόνια, τότε που ακόμη η παιδικότητα δεν είχε χαθεί και το ωραίο ταυτιζόταν με το αληθινό.

Η θεματική των Παλαιών όπου από τις πλακόστρωτες γειτονιές με τα χαμηλά σπίτια μέχρι το υπερσύγχρονο μουσείο της πόλης του Βόλου ολοένα συνυφαίνονται αναμεταξύ τους μύθοι διαχρονικοί. Στην θεματική που περιβάλλεται από την Αθανασίου Διάκου μέχρι το Σπίρερ και από εκεί μέχρι τις αποβάθρες του τελωνείου καθώς διασχίζει ακριβώς μπροστά από το κέντρο ντε Κίρικο, το δημοτικό ωδείο και το δημοτικό θέατρο, την αγαπημένη θεματική της διοργάνωσης του Φεστιβάλ, το εργοτάξιο μας, μιας και εκεί εκτός από ανύποπτες δράσεις σε ανύποπτο χρόνο βρίσκεται και το καφέ του Φεστιβάλ Βόλου.

Τέλος η θεματική του κέντρου, κόκκινη, γεμάτη πάθος και ζωή, πάθος για ζωή, με το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων να παρουσιάζονται εκεί, από το θέατρο της παλιάς Ηλεκτρικής μέχρι το άγαλμα Νίκης στην παραλία και από το κινηματοθέατρο Αχίλλειο και τον ΟΛΒ μέχρι τη στοά Ματσάγγου.

Γιάννης Γερόπουλος

Matryoshka

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο «Φεστιβάλ Βόλου» με την έκθεση «Matryoshka», στον 2ο όροφο του Κέντρου Τέχνης «Giorgio de Chirico», Μεταμορφώσεως 3. στην οποία παρουσιάζοντα έργα μελών της με φωτογραφίσεις κάθε είδους δρώμενων.

Εκθέτουν οι: Απόστολος Αλεξίου (φωτό στην κορυφή της σελίδας), Γιάννης Γερόπουλος, Κατερίνα Ζωγράφου, Βασίλης Καζεπιδης, Μαρία Καζεπίδου, Γιάννης Κοϊνάκης, Λέων Μουρτζούκος και Σοφία Παπασταύρου. Επιμέλεια έκθεσης Λέων Μουρτζούκος.

Σοφία Παπασταύρου

Μαρία Καζεπίδου

Σοφία Παπασταύρου

 


Aρθρογράφος

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).