Ενδιαφέρουν Νέα

ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ “ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ’’ ΣΤΗ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ

Φωτογραφία …και όχι μόνο!

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης υποδέχεται το καλοκαίρι, στις 27/5, με μια πολυμορφική, πολύχρωμη, πολλαπλών αρωμάτων δράση, με την συμμετοχή ομάδων, που εκπροσωπούν τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της πόλης και καλύπτουν διαφορετικούς τομείς.

Για μία ακόμη φορά η τέχνη της φωτογραφίας μπλέκει με άλλες ομολόγους και διαλέγονται (από κοινού) αλληλοσυμπληρώνοντας την άποψή όλων μας για το πρόσωπο του Εγώ ή του Άλλου, για την προσωπογραφία, για την παρουσία ή απουσία εικόνας προς-όψης.

Η δράση αυτή θα αναπτυχθεί, την Τετάρτη 27 Μαΐου, από τις 7μμ και μετά, σε όλον τον πεζόδρομο της oδού Παπαμάρκου (στην πλατεία Άθωνος) στο κέντρο της πόλης. Θα αναπτυχθούν, εκτός από την φυσική παρουσία των φωτογραφιών και το studio υπαίθριας φωτογράφισης, δράσεις, προβολές (βίντεο και φωτογραφιών), απαγγελίες, θεατρικά και κάποιες μικρότερες εκπλήξεις. Φωτογραφίες θα φιλοξενήσουν οι βιτρίνες των καταστημάτων του πεζόδρομου, η γκαλερί του Ιδρύματος Τάσου Φάλκου και Τιτίκας Αρβανιτάκη, η γκαλερί Χ-ΑrΤ-Ι, και η γκαλερί Π31.

Όλα θα συνοδεύονται από μουσικό ντουέτο, έξω από τον χώρο του ‘Καφέ bazaar’, με το Δημήτρη Γουμπερίτση στο μπάσο και το Γιώργο Πετκάρη στο σαξόφωνο να παίζουν τζαζ μελωδίες.