Ενδιαφέρουν

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΟΛΗ ΧΑΤΖΗΓΝΑΤΙΟΥ

H εκδήλωση ξεκινά στις 19:30 στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό!

O Τόλης Χατζηγνατίου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται.

Σπούδασε γραφιστική και φωτογραφία στον ΑΚΤΟ καθώς και μουσική στο ωδείο Φίλιππος Νάκας. Ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με την φωτογραφία το 2005, καθώς δούλευε ως μουσικός παραγωγός και ως γραφίστας μερικής απασχόλησης. Το 2010 αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την φωτογραφία, συμμετέχοντας σε σχετικά σεμινάρια, με σκοπό να διευρύνει την ματιά του πάνω στην τέχνη. Η συγκίνηση είναι το στοιχείο που αναζητά μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, ενώ θεωρεί τα ταξίδια πηγή έμπνευσης.

Έχει εργαστεί ως editorial columnist και photo editor για περιοδικό φωτογραφίας, όπου εκεί μεταξύ άλλων, έγραφε άρθρα που είχαν να κάνουν με την σχέση και την αλληλεπίδραση της φωτογραφίας σε άλλες μορφές τέχνης όπως ο κινηματογράφος και η μουσική. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και το 2015 παρουσίασε τη πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο Random στο νησί της Κύθνου. Διδάσκει φωτογραφία, φωτογραφία & κινηματογράφο & image editing στην φωτογραφική ομάδα Διαδρομές.

Παράλληλα διατελεί ως καθηγητής φωτογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Το 2022 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Περισπωμένη το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Ο τελευταίος άνθρωπος», με κείμενα για την τέχνη.

Το 2024 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διαδρομές το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Pure Land», με 66 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τραβηγμένες σε διάστημα 10 ετών, από ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό.