Εκθέσεις φωτογραφίας

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΝΟΥ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το τριήμερο Σεμινάριο Φωτογραφίας που διοργάνωσε η Λέσχη του νησιού στις 22, 23 και 24 Μαρτίου, με καλεσμένο τον εκπαιδευτή Φωτογραφίας Θανάση Σκουλουδάκη.

Η λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής, οι παράμετροι που επηρεάζουν την έκθεση μιας φωτογραφίας και οι βασικοί κανόνες σύνθεσης κάδρου υπήρξαν μερικά από τα θέματα που μελετήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με το έργο των μεγάλων φωτογράφων: Henri CartierBresson, Carleton Watkins, Ansel Adams, William Abranowicz, Emmanuel CoupeKalomiris, ώστε να αντιληφθούν την Φωτογραφία όχι ως απλή αποτύπωση, αλλά ως Τέχνη.

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Φωτογραφική Βόλτα στο χωριό Τριπόταμος, ώστε να φωτογραφηθεί ο παραδοσιακός οικισμός.

Την τρίτη μέρα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και κριτική των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από τους συμμετέχοντες στη Φωτογραφική Βόλτα στον Τριπόταμο. Ακολούθησε συζήτηση για το μέλλον της Φωτογραφίας και πως θα επηρεαστεί από την ευρεία χρήση και εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Τήνου θα ήθελαν να εκφράσουν τις ειλικρινείς τους ευχαριστίες στις επιχειρήσεις που στήριξαν την διοργάνωση του σεμιναρίου: Giannis Frabaschalis photography, Markisia photography, Arch Studio Art Space, Tinos Outdoor Activities, Seamento, Vidalis rent a car, Panda στο νερό, ΦΥΚΙ beach bar, Λογιστικό Γραφείο Βιδάλη Ιουλία, Αλοιμόνου Ναυτικό Πρακτορείο.

 


Aρθρογράφος

Ρούλα Χαρίτου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται από το 2008 στη Nexus Publications, στον τομέα της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων. H επικοινωνία για εκείνη είναι τρόπος ζωής και γι' αυτό και ασχολείται επαγγελματικά με αυτήν. Αγαπάει επίσης το χορό και τη μουσική.