Φωτογραφικές ομάδες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ FOart.A’s

Γνωρίστε την ομάδα, δείτε τις φωτογραφίες των μελών της!

Από το καλοκαίρι του 2017, το Photonet ξεκίνησε μια μεγάλη εξόρμηση, σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξει την παρουσία και τη δράση όλων των πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τη φωτογραφία. Η παρουσίαση αυτών των ομάδων γίνεται πλέον και μέσα από τα online MME της Νexus Publications.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βήχας Χρίστος μάς έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις:

Πείτε μας δυο λόγια για το ιστορικό της ομάδας σας!

Η Φωτογραφική Ομάδα art.As Φ.Ο.Α. ξεκίνησε τις συναντήσεις της το 2015, ως μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για τη τέχνη της φωτογραφίας και ανάγκη για πολιτιστική προσφορά στη πόλη της Άρτας μέσα από διάφορες δράσεις σε σχέση με το μέσο της φωτογραφίας. Από τότε την Φ.Ο.Α. τη γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί της αρκετοί με τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες και ανάγκες για δημιουργία και έκφραση. Πλέον η Φ.Ο.Α. μέσα από την πολιτισμική της προσφορά είναι γνωστή και εκτός Άρτας και συνεχίζει δυναμικά να προσφέρει το δικό της μερίδιο στην πνευματική, ηθική‚ μορφωτική και πολιτιστική ζωή στους κατοίκους της Άρτας και όχι μόνο.

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της δράσης σας;

Σκοπός της Ομάδας είναι η εκμάθηση, εφαρμογή, εξάσκηση, παρουσίαση και διάδοση θεωρητικά, πρακτικά και βιωματικά, της τέχνης της φωτογραφίας και της γνώσης της εικόνας, ως κώδικα επικοινωνίας, μέσα από την προσωπική και ομαδική ανάπτυξη του ατόμου.

Ποιος είναι ο χώρος στον οποίο γίνονται οι συγκεντρώσεις της ομάδας;

Οι συγκεντρώσεις και η πραγματοποίηση των φωτογραφικών σεμιναρίων τα τελευταία χρόνια γίνονται στο Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας (Κοσμά Αιτωλού & Πριοβόλου).

Ποια είναι η παρουσία της ομάδας στο διαδίκτυο (site-social media pages);

Η Φ.Ο.Α. έχει έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να κοινοποιείται το έργο και οι δράσεις της Ομάδας σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Την Φωτογραφική Ομάδα art.As μπορεί κάποιος να την βρει στο site της ομάδας www.foartas.com στο facebook https://www.facebook.com/FOart.As στο instagram https://www.instagram.com/foartas/ αλλά και στο κανάλι της στο youtube https://www.youtube.com/channel/UCRrMz3t3Nmc6JF10pvenw8A.

Οργανώνετε δράσεις (μαθήματα φωτογραφίας, ομιλίες, εκδηλώσεις κ.λπ.) με σκοπό να καταστεί γνωστότερη η φωτογραφία στην περιοχή σας;

Φυσικά! Η Φ.Ο.Α. πραγματοποιεί φωτογραφικά σεμινάρια εμβάθυνσης στη γνώση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας με πτυχιούχους καθηγητές φωτογραφίας, φωτογραφικά μαθήματα αρχαρίων και φωτογραφικούς διαγωνισμούς, εκδηλώσεις και διαλέξεις ανοιχτές και ελεύθερες προς το κοινό της Άρτας με αναγνωρισμένους δημιουργούς και καθηγητές φωτογραφίας. Επίσης  διοργάνωσε οι «Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας» με εκθέσεις φωτογραφίας των μελών της Ομάδας αλλά και φιλοξενούμενων αναγνωρισμένων φωτογράφων. Παράλληλα η Φ.Ο.Α. ανταποκρίνεται σε προτάσεις συνεργασίας με δομές του Δήμου και επιδιώκει την συμμετοχή της σε φωτογραφικά εργαστήρια και φεστιβάλ όπως στις ομαδικές εκθέσεις του δικτύου Έντευξις του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria, στα δημιουργικά εργαστήρια φωτογραφίας “Postcards from home-NorthWest” κ.ά. Τέλος πραγματοποιούμε εκδρομές σε ποικίλους φωτογραφικού ενδιαφέροντος προορισμούς και επισκέψεις σε εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Πού μπορεί να απευθυνθεί ένας νέο ενδιαφερόμενος (-η) ο οποίος θέλει να γίνει μέλος της ομάδας;

Οι τρόποι επικοινωνίας είναι μέσω του site της Φ.Ο.Α., με email στο foartas@gmail.com, με μήνυμα στην σελίδα της Ομάδας στο facebook m.me/FOart.As ή τηλεφωνικά στο 6977 824 704.

Θα σας ενδιέφερε η συνεργασία με άλλες ομάδες – λέσχες – φορείς της φωτογραφίας, οι οποίες βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές;

Θεωρούμε δεδομένο ότι η συνεργασία με άλλες ομάδες, λέσχες και φορείς της φωτογραφίας μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, ομοψυχίας και συναδέλφωσης μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει στην εξέλιξη και πρόοδο της Ομάδας μας και στην διάδοση των κοινών στόχων.

Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Σταθμός στην πορεία της Φωτογραφικής Ομάδας art.As Φ.Ο.Α. είναι η ένταξη της, ως Φωτογραφικής Ομάδας-τμήματος, στον Πολιτιστικό Σύλλογο art.A που ιδρύθηκε το 2019, από τα ήδη υπάρχοντα μέλη της Φ.Ο.Α. . Όλα τα ιδρυτικά μέλη ελπίζουμε οι σκοποί του συλλόγου να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και τα επόμενα χρόνια ώστε η πολιτιστική μας προσφορά να συνεχιστεί με βέβαιη την ανοδική δυναμική της.Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;